De beste föhnborstels van BaByliss voor alle haartypen

4 minuten leestijd
De beste Fohnborstels - Blog Vakkappers

Voor extra veel volume, om pluizige lokken te temmen en om krullen prachtig glad te stylen: met een professionele föhnborstel kan je alle denkbare kapsels creëren. Een föhnborstel van BaByliss is dan ook dé onmisbare haarstylingstool wanneer je graag met een goed verzorgd kapsel voor de dag komt. In dit artikel vertellen we je welke soorten de beste föhnborstels zijn, wanneer je voor een föhnborstel kiest en voor welke haartypen een föhnborstel geschikt is.

Ga je voor een elektrische of manuele föhnborstel?

Voor professionele resultaten in je eigen badkamer kan je kiezen uit een elektrische föhnborstel of een föhnborstel zónder snoer die je in combinatie met een föhn gebruikt. Hoewel het verschil niet zo groot lijkt, is dit wel degelijk het geval: een elektrische föhnborstel van BaByliss PRO gebruik je op haar dat bijna droog is, om het te stylen. Een niet-elektrische ronde föhnborstel gebruik je in combinatie met een föhn. Dit kan ook op nat of vochtig haar. Exact hetzelfde als een föhn en een separate borstel werkt de BaByliss PRO Rotating 800-föhnborstel. Deze roterende föhnborstel rolt door je haar, waardoor het haar nog gelijkmatiger wordt gedroogd en je zonder moeite volume of slag in je haar creëert.

Föhnborstel voor lang of kort haar

Of je nu heel lang haar hebt of je kapsel kort draagt: een föhnborstel is geschikt voor alle haarlengtes en haartypes. De vuistregel is dat je voor lang, dik haar een grove föhnborstel gebruikt en voor kort haar een fijnere föhnborstel. De elektrische föhnborstel BaByliss Pro Titanium Tourmaline is er in twee varianten: met een borstel van 19 mm doorsnee en 32 mm doorsnee, respectievelijk voor kort en/of fijn haar en voor lang en/of dikker haar. Grovere warmeluchtborstels zijn er ook. Zo heeft de BaByliss PRO Blue Lightening Air Styler een borstel van 34 mm doorsnee, wat deze föhnborstel heel geschikt maakt voor langer haar.

Waar gebruik je een föhnborstel voor?

Een föhnborstel is dé tool voor het creëren van glad, volumineus haar. Je gebruikt de borstel op haar dat niet al te vochtig meer is. Zo kan je er het snelst mee werken en creëer je het mooiste resultaat. Een elektrische föhnborstel is bij uitstek geschikt voor het glad föhnen van je haar en voor het creëren van volume. Heb je veel last van pluis? Dan maakt een ionische föhnborstel je haar weer glad en zacht. Wikkel je haar lok voor lok om de borstel, hou even vast en wikkel de lok dan weer af voor extra veel volume. Wil je echt krullen maken in je haar? Dan is een föhnborstel wat minder geschikt, maar kan je beter voor een professionele krultang kiezen. Een krultang bestaat uit een cilinder die tot 240˚C heet wordt, waardoor je er perfecte krullen mee maakt.

Ionische of titanium föhnborstel van BaByliss PRO

Je haar beschermen en een nóg gladder resultaat bereiken, doe je met een ionische föhnborstel of een tool met titanium of toermalijn coating. Een föhnborstel met een titanium én toermalijn coating is de BaByliss Pro Titanium Tourmaline Elektrische-föhnborstel. De speciale coating van deze tool verdeelt de warmte nog gelijkmatiger door het haar, beschermt het haar en ook heeft de föhnborstel dankzij de coating een extra lange levensduur. Win-win-win!

Samenvattend is een elektrische föhnborstel dus jouw go to stylingtool voor het creëren van glad, pluisvrij en volumineus haar. Je gebruikt de borstel op bijna droog haar, voor de finishing styling touch en om het helemaal droog te maken. Een föhnborstel van BaByliss PRO is geschikt voor alle haarlengtes en haartypen, waarbij je kijkt naar de diameter van de borstel. Hoe grover de borstel, hoe meer geschikt de borstel is voor dik en lang haar. Extra glans en bescherming krijg je wanneer je kiest voor een föhnborstel met ionische technologie en/of keramische of toermalijn coating.

Bij Vakkappers vind je een uitgebreid aanbod elektrische föhnborstels voor een professioneel resultaat. Naast de beste föhnborstels van BaByliss vind je bij ons borstels van onder meer Wahl.

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
Inspiratie nodig? 4 interieur ideeën voor kapsalons

4 inspirerende interieur ideeën voor kapsalons

Wil jij je kapsalon een nieuw look geven zonder groots te verbouwen? Je salon meer laten aansluiten bij de trends van nu? Of is het jouw uitdaging om jouw salon groter en ruimtelijker te laten ogen? Met deze vier interieur ideeën voor kapsalons en barbershops trek je jouw saloninrichting naar een hoger plan. Laat je [...]