De 5 haartrends van 2022

3 minuten leestijd
De haartrends van 2022

Het jaar 2022 is al even gaande en gelukkig zijn de salons ook alweer een tijdje open. Daarom is het hoog tijd om te kijken naar de haartrends van 2022. Om welke kapsels gaan je klanten je de komende maanden vragen? En welk kapsel kies je voor je klanten (of jezelf) als het een kapsel moet zijn dat helemaal van nu is? We zetten de 5 haartrends van 2022 hieronder graag voor je op een rijtje!

#1. De pony is nu echt terug 

Vorig jaar waren de curtain bangs al in opkomst. Dat is een pony met middenscheiding waardoor er een soort ‘gordijntjes’ (curtains in het Engels) voor het gezicht hangen. Deze variant op de pony blijft nog even en krijgt gezelschap van de (r)echte pony. Daarmee mag je best een statement maken. De pony van 2022 is er eentje met duidelijke lijnen. Een stevige pony die je verder mag inknippen dan het midden van het oog, meer richting de wenkbrauwen.  

#2. Lange staart met accessoires 

Goed nieuws voor iedereen met lang haar: de lange staart mag weer. En in 2022 dragen we de lange staart laag, los en nonchalant. Er mag zelfs een losse jaren 70 krul in. Ook leuk is het gebruik van accessoires in de staart. Die accessoires mogen ook best wel een beetje opvallen. Denk aan een grote speld met een merknaam of versiersels erop. 

#3. Natuurlijke kleuren en chunky highlights   

In 2022 gaan we bij het kleuren voor meer natuurlijke tinten. De assige tinten laten we in 2021 en we stappen over op frisse en warme kleuren. Highlights zijn ook terug van weggeweest. Ze mogen weer zichtbaarder zijn, zolang je ze maar gelijkmatig door het haar verwerkt. Lange tijd moesten highlights zo onzichtbaar en subtiel mogelijk zijn, maar die tijd is voorbij. De chucky highlight maakt zijn comeback. Hallo jaren 90! 

#4. Korte kapsels en de klassieke bob

Het haar mag in 2022 ook weer korter. De echt korte koppies duiken in het modebeeld steeds vaker op. Pixie cuts in donkere kleuren met een tomboy-achtige look. Dat betekent dat we het korte kapsel wat minder rond knippen. Ook de klassieke bob op één lengte wint aan populariteit en stoot de asymmetrische bob van de troon.

#5. Het haar mag ook weer los

Een knot of staart is natuurlijk ontzettend praktisch. Zeker in een land als Nederland, waar we weer en wind moeten trotseren. Maar dat mooie kapsel dat je knipt, mag ook gezien worden, toch? Gelukkig is het in 2022 weer helemaal hip om het haar los dragen. Stylen mag, maar het mag ook best een beetje warrig zijn. Zolang het haar er maar gezond uitziet. 

De haartrends voor 2022

Lang, kort, los, in een lange staart, in een natuurlijke kleur en met een pony. Zoals ieder jaar, bieden ook de trends voor 2022 weer voor ieder wat wils. Adviseer jouw klanten over het kapsel dat het beste bij ze past en geef ze voorbeelden van de mogelijkheden. 

De producten die je voor deze kapsels nodig hebt, shop je natuurlijk bij Vakkappers. Bekijk het assortiment hier of neem contact op als je nog vragen hebt. We helpen je graag!

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
De beste stijltangen

De beste stijltangen van dit moment

Voor het volledig glad en stijl maken van kapsels tot het creëren van beach waves en weelderige krullen: een goede stijltang is onmisbaar in jouw verzameling hair tools. In dit artikel laten we je kennismaken met de beste stijltangen van dit moment en delen we tips voor het onderhoud van jouw stijltang. Waarom een professionele [...]
De haartrends van 2024

De haartrends van 2024 voor mannen en vrouwen

Het haar bijpunten en een eenvoudige fade zetten, kan jij als haarprofessional als de beste. Maar je skills komen pas echt tot zijn recht wanneer je je klanten dé haartrends van 2024 mag aanmeten. Voor vrouwen zijn dat mermaid waves, maar ook de lob is terug van (nooit) weggeweest. Mannen zijn dit jaar helemaal on [...]
de beste tondeuses en trimmers van 2024

Dé beste tondeuses en trimmers van 2024

Ben jij als professional toe aan een nieuwe tondeuse of trimmer, of ben je het hele jaar door op zoek naar het beste van het beste? In dit blog zetten we tijdloze klassiekers, bijzondere nieuwkomers en de meest in het oog springende tondeuses en trimmers van dit moment op een rij. Want wij snappen als [...]