klara-kulikova-0jOBJSU6tow-unsplash.jpg-1024x704

De beste kappersstoelen

Een goede en professionele kapper heeft natuurlijk een zaak die er zeer strak uitziet. Daarom is het belangrijk dat de afwerking van de zaak goed is en dat alle benodigde instrumenten aanwezig zijn in de kapperszaak. Denk bijvoorbeeld aan kappersscharen, wasbakken en tondeuses. 

Uiteraard kan een goede kappersstoel niet ontbreken in de kapperszaak. Een dergelijke stoel maakt namelijk het werk van de kapper een stuk makkelijker en de klant kan comfortabel zijn knipbeurt ondergaan. Daarom is het belangrijk dat jij als kapper de beste kappersstoel in de zaak hebt staan. 

In dit artikel lees je wat de beste kappersstoelen zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe kappersstoel. 

De prijs van een kappersstoel 

Het belangrijkste aspect bij de aanschaf van een kappersstoel blijft natuurlijk de prijs. We kunnen ons voorstellen dat een beginnende kapper weinig geld beschikbaar heeft en graag voor een goedkope kappersstoel kiest. 

Toch kan het aantrekkelijk zijn om als beginnende kapper voor een duurdere stoel te kiezen. Een duurdere stoel zal van hogere kwaliteit zijn, waardoor de stoel langer meegaat. Je hoeft dus op de korte termijn niet een nieuwe kappersstoel aan te schaffen. Daarnaast is een duurdere stoel vaak wat luxer, wat ook betekent dat de stoel meer comfort biedt. Comfort is erg belangrijk voor de klant, want een goede klantbeleving zal ervoor zorgen dat de klant weer terug zal komen naar jouw zaak. 

Er zijn verschillende kappersstoelen die zowel goedkoop zijn, als van goede kwaliteit zijn. Ook zijn deze doorgaans stijlvol.

Verstelbaarheid van de kappersstoel 

Er zijn verschillende kappersstoelen op de markt. Sommige stoelen zijn verstelbaar, terwijl andere stoelen statisch zijn. Kiest u bijvoorbeeld voor een stoel met of zonder pomp. Een pomp kan heel handig zijn, want hiermee kun je de hoogte van de kappersstoel verstellen. 

De verstelbaarheid is een belangrijke functie want zo zorg je ervoor dat je altijd in de juiste houding aan het werk bent. Dit is extreem belangrijk want op deze manier kun je als kapper verschillende gezondheidsklachten voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan RSI gerelateerde klachten en pijn aan de nek en rug. 

Verder is het ook belangrijk dat je makkelijk om de stoel heen kunt bewegen. Zo kun je het haar vanuit verschillende hoeken knippen waardoor je betere kwaliteit kunt leveren. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een kappersstoel die makkelijk kan draaien om het ergonomisch comfort te verbeteren. 

Het uiterlijk van de kappersstoel 

Een comfortabele en praktische kappersstoel is natuurlijk belangrijk, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Het design van de kappersstoel speelt dus zeker ook een rol, want de stoel moet goed aansluiten bij het interieur van de kapperszaak. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de zaak meer luxe uitstraalt. 

We raden je dan ook aan om te kiezen voor een stoel die past bij het design van jouw zaak. Zo zijn barberstoelen gewenst in een barbershop. Kies voor een stoel die van luxe materialen is gemaakt zoals leer. 

We kunnen concluderen dat een goede kappersstoel bestaat uit een combinatie van verschillende factoren: de prijs, het praktische aspect en het uiterlijk van de stoel. Het is zaak om de juiste balans tussen deze drie factoren te vinden. 

INSPIRATIE

Arganolie en keratine voor je haar: de verschillen
Arganolie en keratine voor je haar Heb je droog en beschadigd haar? Ben je te enthousiast geweest met hete stylingtools of wil je je lokken gewoon een oppepper geven? Arganolie en keratine zijn wonderingrediënten als het aankomt op het intensief voeden, verzorgen en hydrateren van je haar. Arganolie bevat volop essentiële vetzuren die je haar...
Lees meer
De beste haarverzorgingsroutine voor gezond haar
De ultieme haarverzorgingsroutine Shampoo, conditioner, masker, olie, serum… Maak van een uitgebreide haarverzorgingsroutine gerust een wekelijkse gewoonte. Want echt: hoe meer je investeert in goede producten die passen bij jouw haartype, hoe gezonder je lokken en hoe mooier je haar valt. Door de juiste routine voor jouw haar te volgen én de beste producten voor...
Lees meer
De beste baardverzorgingsroutine voor een mooie baard
Je baard in topconditie houden is met de juiste baardverzorgingsroutine een koud kunstje. En die routine voor je baard hoeft echt geen half uur te duren: met een paar tips & tricks en de juiste baardproducten ben je iedere ochtend in no time klaar. In dit artikel delen we de beste baardverzorgingsroutine voor een gezonde,...
Lees meer
Balayage, ombre en strobing: de mooiste haarverftrends
Balayage, ombre en strobing: dit zijn dé haarverftrends Vergeet het laten aanbrengen van één kleur haarverf: bij de haarverftrends van dit moment spelen kappers met twee, drie of zelfs meerdere tinten verf. Balayage, highlights, ombre en strobing geven een natuurlijk kleurverloop aan je haar, zorgen voor optisch meer beweging in het haar en maken je...
Lees meer
Previous
Next
0
WINKELMAND
  • No products in the cart.