De beste kappersstoelen

3 minuten leestijd

Een goede en professionele kapper heeft natuurlijk een zaak die er zeer strak uitziet. Daarom is het belangrijk dat de afwerking van de zaak goed is en dat alle benodigde instrumenten aanwezig zijn in de kapperszaak. Denk bijvoorbeeld aan kappersscharen, wasbakken en tondeuses. 

Uiteraard kan een goede kappersstoel niet ontbreken in de kapperszaak. Een dergelijke stoel maakt namelijk het werk van de kapper een stuk makkelijker en de klant kan comfortabel zijn knipbeurt ondergaan. Daarom is het belangrijk dat jij als kapper de beste kappersstoel in de zaak hebt staan. 

In dit artikel lees je wat de beste kappersstoelen zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe kappersstoel. 

De prijs van een kappersstoel 

Het belangrijkste aspect bij de aanschaf van een kappersstoel blijft natuurlijk de prijs. We kunnen ons voorstellen dat een beginnende kapper weinig geld beschikbaar heeft en graag voor een goedkope kappersstoel kiest. 

Toch kan het aantrekkelijk zijn om als beginnende kapper voor een duurdere stoel te kiezen. Een duurdere stoel zal van hogere kwaliteit zijn, waardoor de stoel langer meegaat. Je hoeft dus op de korte termijn niet een nieuwe kappersstoel aan te schaffen. Daarnaast is een duurdere stoel vaak wat luxer, wat ook betekent dat de stoel meer comfort biedt. Comfort is erg belangrijk voor de klant, want een goede klantbeleving zal ervoor zorgen dat de klant weer terug zal komen naar jouw zaak. 

Er zijn verschillende kappersstoelen die zowel goedkoop zijn, als van goede kwaliteit zijn. Ook zijn deze doorgaans stijlvol.

Verstelbaarheid van de kappersstoel 

Er zijn verschillende kappersstoelen op de markt. Sommige stoelen zijn verstelbaar, terwijl andere stoelen statisch zijn. Kiest u bijvoorbeeld voor een stoel met of zonder pomp. Een pomp kan heel handig zijn, want hiermee kun je de hoogte van de kappersstoel verstellen. 

De verstelbaarheid is een belangrijke functie want zo zorg je ervoor dat je altijd in de juiste houding aan het werk bent. Dit is extreem belangrijk want op deze manier kun je als kapper verschillende gezondheidsklachten voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan RSI gerelateerde klachten en pijn aan de nek en rug. 

Verder is het ook belangrijk dat je makkelijk om de stoel heen kunt bewegen. Zo kun je het haar vanuit verschillende hoeken knippen waardoor je betere kwaliteit kunt leveren. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een kappersstoel die makkelijk kan draaien om het ergonomisch comfort te verbeteren. 

Het uiterlijk van de kappersstoel 

Een comfortabele en praktische kappersstoel is natuurlijk belangrijk, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Het design van de kappersstoel speelt dus zeker ook een rol, want de stoel moet goed aansluiten bij het interieur van de kapperszaak. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de zaak meer luxe uitstraalt. 

We raden je dan ook aan om te kiezen voor een stoel die past bij het design van jouw zaak. Zo zijn barberstoelen gewenst in een barbershop. Kies voor een stoel die van luxe materialen is gemaakt zoals leer. 

We kunnen concluderen dat een goede kappersstoel bestaat uit een combinatie van verschillende factoren: de prijs, het praktische aspect en het uiterlijk van de stoel. Het is zaak om de juiste balans tussen deze drie factoren te vinden. 

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
De beste stijltangen

De beste stijltangen van dit moment

Voor het volledig glad en stijl maken van kapsels tot het creëren van beach waves en weelderige krullen: een goede stijltang is onmisbaar in jouw verzameling hair tools. In dit artikel laten we je kennismaken met de beste stijltangen van dit moment en delen we tips voor het onderhoud van jouw stijltang. Waarom een professionele [...]
De haartrends van 2024

De haartrends van 2024 voor mannen en vrouwen

Het haar bijpunten en een eenvoudige fade zetten, kan jij als haarprofessional als de beste. Maar je skills komen pas echt tot zijn recht wanneer je je klanten dé haartrends van 2024 mag aanmeten. Voor vrouwen zijn dat mermaid waves, maar ook de lob is terug van (nooit) weggeweest. Mannen zijn dit jaar helemaal on [...]
de beste tondeuses en trimmers van 2024

Dé beste tondeuses en trimmers van 2024

Ben jij als professional toe aan een nieuwe tondeuse of trimmer, of ben je het hele jaar door op zoek naar het beste van het beste? In dit blog zetten we tijdloze klassiekers, bijzondere nieuwkomers en de meest in het oog springende tondeuses en trimmers van dit moment op een rij. Want wij snappen als [...]