De beste manier om krullen te föhnen

3 minuten leestijd
Krullen föhnen - Hero Vakkappers

Iedere kapper die regelmatig krullencoupes voor zich heeft weet: het föhnen van krullen is een vak apart. De ene krul is de andere niet, dus maatwerk is nodig voor een glanzende krullenbos. Welke producten gebruik je daarvoor en föhn je de krullen het beste zodat ze tot z’n recht komen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het drogen van krullen.

Welke typen krullen zijn er?

We kunnen krullen onderscheiden in type 2-krullen, type 3-krullen en type 4-krullen.

  • Haar met slag, golven en wat grovere krullen vallen in de categorie type 2. Type 2A is subtiel golvend, 2B heeft duidelijkere waves en 2C gaat meer richting een S-vormige krul.
  • Type 3-krullen hebben een duidelijke S-vorm. Ze gaan van grove S-krullen (type 3A) tot wat fijnere S-krullen (type 3C).
  • Type 4-krullen zijn de meest strakke, dichte krullen. Type 4-krullen zijn meestal dikker van structuur, waardoor ze meer vocht nodig hebben. Kroeshaar valt ook in deze categorie.

Alle tips hieronder zijn toepasbaar op alle typen krullen.

Krullen wassen

Een pluisvrije krullencoupe begint bij een wasbeurt met een milde, verzorgende shampoo. Dit kan een speciale krullenshampoo zijn, maar ook shampoo voor droog, beschadigd haar is geschikt voor weerbarstige krullen. Het belangrijkste is dat de shampoo voldoende hydraterende ingrediënten bevat, zoals glycerine, cocoglucoside en coco-betaine. Deze reinigende ingrediënten maken het haar en de hoofdhuid goed schoon, maar drogen niet uit. Gebruik na het wassen en vóór het drogen altijd een hydraterend haarmasker. Zo geef je de krullen extra hydratatie en glans en zijn ze voorbereid op het föhnen.

Krullen borstelen? Liever niet

Waar je bij stijl haar met een borstel door het haar gaat voordat je gaat knippen of föhnen, is het bij krullen beter om ze met rust te laten. Je kan krullen wél voorzichtig borstelen terwijl er een haarmasker in zit, maar zeker niet wanneer het haar droog is. Droge krullen borstelen maakt de krullencoupe alleen maar pluiziger.

Krullen drogen zonder pluis

Krullen droog blazen zonder het haar te laten pluizen, doe je door het haar vooraf te behandelen met een leave-in serum. Veel serums bieden hittebescherming, zodat het haar ook is opgewassen tegen de hitte van de föhn. Breng het serum van haaraanzet tot punten aan voordat je gaat föhnen. Krullen drogen doe je vervolgens met een diffuser. Dit opzetstuk voor de föhn verdeelt de warmte gelijkmatig door het haar, waardoor krullen goed worden gedefinieerd en de vorm van de natuurlijke krul intact blijft. Ook voorkomt een diffuser pluis.

Zo droog je krullen met een diffuser

Nadat je een serum hebt aangebracht, gebruik je een verstevigende haarmousse om de krullen definitie te geven. Kneed de mousse in het haar terwijl het haar nog nat is. Dit heet scrunchen. Zet de föhn op de laagste stand en föhn het haar pluk voor pluk, terwijl je klant met het hoofd voorover hangt. Leg de pluk haar in de diffuser en beweeg de föhn richting de hoofdhuid. Hou 20 seconden vast. Werk zo het hele kapsel af, tot de krullen droog zijn. Kies voor het föhnen van krullen altijd een föhn met ionentechnologie. Dit beschermt het haar en zorgt ervoor dat de krullen uitdrogen. Een goede optie voor het föhnen van krullen is de BaByliss PRO Vulcano.

Meer lezen over het föhnen van verschillende haartypen? We schreven er eerder een uitgebreid blog over > Bij Vakkappers vind je alles wat je nodig hebt voor het drogen van krullen: van stylingproducten voor krullen tot föhns met diffusers. Bekijk hier het complete aanbod professionele föhns die geschikt zijn voor het drogen van krullen >

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts

De beste tools van BaByliss PRO 4Artists

Föhns, tondeuses, trimmers en stijltangen die qua design top of the bill zijn én daarnaast functionaliteiten hebben die jouw werk als kapper stukken makkelijker en fijner maken: maak kennis met de tools van BaByliss PRO 4Artists. We vertellen je wat dit professionele merk zo bijzonder maakt en waarom je als kapper niet zonder kan. Wat [...]
De beste kappersscharen - Hero Vakkappers

De beste kappersscharen voor jou

Een professionele kappersschaar voor het recht afknippen van haar, voor schuin afknippen, om uit te dunnen en te snijden: jij als kapper weet als geen ander dat je niet zonder kwalitatieve, complete set kappersscharen kan. En dat één kappersschaar niet voldoende is om aan de behoeften van al je klanten te voldoen. In dit blog [...]
Salon Ambience Blog

Salon Ambience biedt het beste meubilair voor jouw salon

Of je nu voor een moderne inrichting gaat, een minimalistische look wil of juist een klassiek interieur: bij het Italiaanse merk Salon Ambience vind je het beste meubilair voor jouw salon. Je bent aan het juiste adres als je zoekt naar kwalitatieve, creatieve en duurzame salonmeubels. Het aanbod kappersstoelen, barberstoelen, wasunits en kaptafels van Salon [...]