De haartrends van 2024 voor mannen en vrouwen

4 minuten leestijd
De haartrends van 2024


Het haar bijpunten en een eenvoudige fade zetten, kan jij als haarprofessional als de beste. Maar je skills komen pas echt tot zijn recht wanneer je je klanten dé haartrends van 2024 mag aanmeten. Voor vrouwen zijn dat mermaid waves, maar ook de lob is terug van (nooit) weggeweest. Mannen zijn dit jaar helemaal on trend met de textured crop of een buzz cut. Met de juiste tools in handen wordt deze kapsels creëren helemaal een fluitje van een cent.

Haartrends 2024 voor heren

Of je nu met kort, gemillimeterd of langer te maken hebt: voor alle heren is er in 2024 een trend te signaleren. Dit zijn de drie grootste trends.

Textured crop

Bij mannen met veel, wat langer of krullend haar komt de textured crop het mooist tot z’n recht. Bij deze crop is het haar in de nek korter en loopt het in een fade over richting de kruin. Bovenop is het haar juist voller en vooral niet te gestyled. Vanwege het nonchalante uiterlijk van de textured crop is dit het ideale kapsels wanneer je meerdere kruinen hebt of wanneer je kaler wordende plekken wil verbergen. Toch blijft de basis van de textured crop een nette fade. Deze creëer je gemakkelijk met een tondeuse met verschillende opzetkammen, afhankelijk van de lengte die je wil aanhouden. Het haar bovenop verzorg je met wat wax, waarna je het eventueel in model kan föhnen voor meer volume en nog meer textuur.

Taper fade

Heeft wat weg van de textured crop, maar is een stuk meer gestyled en bovendien minder geschikt voor krullen. De taper fade heeft een subtiele fade met bovenop het hoofd voller haar. Bij deze mannelijke fade wordt het haar vooral rondom de bakkebaarden en nek wat korter gehouden, met een subtiel overloopeffect richting de kruin. Bovenop het hoofd is het haar een flink stuk langer. Wil je een indrukwekkendere fade creëren? Laat het haar aan de onderkant dan wat korter. Zo wordt het contrast tussen de boven- en onderkant groter. Speel met verschillende opzetkammen en experimenteer erop los. Kan allemaal!

Buzz cut

Niet te maken met vol of langer haar? Bij mannen met weinig, fijn of kort haar is de buzz cut een goede keuze. Dit gemillimeterde trendkapsel past bij elk seizoen en is geschikt voor alle gezichtsvormen. Groot voordeel: het kost in de ochtend geen tijd, waardoor je direct ready to go bent. Een strakke buzz cut creëer je gemakkelijk met een krachtige tondeuse en een precieze trimmer, voor de details rondom de oren en in de nek. Keybij de buzz cut is wel om het kapsel kort en strak te houden. Want een te lange of niet strak gemodelleerde buzz cut is het nét niet.

Haartrends 2024 voor vrouwen

Van de gewaagde pixie tot lange waves: de haartrends 2024 voor vrouwen zijn er voor alle denkbare lengten. Welke trend gaat het worden?

Mermaid waves

Mermaid waves maakten vorig jaar hun intrede, maar zijn ook dit jaar nog helemaal on trend. Wat mermaid waves onderscheidt van meer nonchalante beach waves is dat mermaidkrullen wat netter en met meer regelmaat zijn gezet. Een speciale waver-krultang is onmisbaar voor dit kapsel. BaByliss Pro Triple Barrel Waver Krultang zet de mooiste mermaid waves in een handomdraai. Fixeer de golven met haarlak om er extra lang plezier van te hebben.

Middenscheiding

Kan in combinatie met mermaid waves, maar ook met stijl haar. En met zowel lang als kort haar. De middenscheiding is daarom misschien wel het meest veelzijdige trendkapsel voor vrouwen dit jaar. Waar de scheiding voorgaande seizoenen meer naar de zijkant gemaakt werd – of soms zelfs helemaal niet aanwezig zijn – is de ideale plek voor een scheiding dit jaar precíes in het midden. Wil je trends combineren? Maak van het kapsel dan een wetlook, want ook die look zien we dit jaar volop terug. Trek een kaarsrechte, strakke scheiding met een puntkam en fixeer de look met een goede dosis gel.

Pixie cut

Waar je een scheiding dan weer wél mag vergeten, is bij de pixie cut. Dit supervrouwelijke, krachtige kapsel wordt gekenmerkt door korte lokken die bovenop wat warriger gestyled zijn. Knip de pixie met een vlijmscherpe knipschaar, en dun het haar eventueel wat extra uit met een coupeschaar. De pixie cut is namelijk minder geschikt voor dames met heel vol haar. Ook bij krullend haar is de pixie niet aan te raden. Kijk dan eerder naar een ander trendkapsel voor korter haar: de lob. Deze langere versie van de bob is prachtig bij alle haartexturen, ook bij voller en krullend haar.

Met een professionele tondeuse, trimmer en de beste scharen creëer je deze trendkapsels met nog meer plezier. Vakkappers biedt alle tools die jij als professional nodig hebt. Bekijk het hele aanbod hier.

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
De beste stijltangen

De beste stijltangen van dit moment

Voor het volledig glad en stijl maken van kapsels tot het creëren van beach waves en weelderige krullen: een goede stijltang is onmisbaar in jouw verzameling hair tools. In dit artikel laten we je kennismaken met de beste stijltangen van dit moment en delen we tips voor het onderhoud van jouw stijltang. Waarom een professionele [...]
de beste tondeuses en trimmers van 2024

Dé beste tondeuses en trimmers van 2024

Ben jij als professional toe aan een nieuwe tondeuse of trimmer, of ben je het hele jaar door op zoek naar het beste van het beste? In dit blog zetten we tijdloze klassiekers, bijzondere nieuwkomers en de meest in het oog springende tondeuses en trimmers van dit moment op een rij. Want wij snappen als [...]
Olivia Garden - Blog

Ontdek de luxueuze haarborstels van Olivia Garden

Met bijna zestig jaar aan expertise, verkooppunten in honderd landen en ruim vijftig patenten is Olivia Garden met recht een grote speler in de kappersbranche te noemen. De luxueuze, hoogwaardige en functionele haarborstels van het van oorsprong Belgische merk scoren hoge ogen bij haarprofessionals over de hele wereld. Nog niet bekend met Olivia Garden? We [...]