Haartrends

3 minuten leestijd

Haartrends

Ben je een echte modefanaat en wil je er altijd goed uitzien? Dan is het zaak dat je op de hoogte bent van de laatste haartrends. De haartrends verschillen per jaar en seizoen, maar vaak is het wel zo dat een haartrend die vroeger populair was ergens in de toekomst nieuw leven krijgt. Zo was het een tijdje voor mannen heel erg in om een jaren 30 kapsel te nemen met een strakke scheidingslijn. Ook zijn er bepaalde haartrends die tijdloos zijn, deze zijn door de jaren heen altijd populair geweest. Soms komt het ook voor dat er tijdelijk een piek is in een bepaalde haartrend, vooral wanneer een populaire bekendheid dit kapsel populair maakt. In dit artikel lees je alles over de laatste haartrends. 

Tijdloze haartrends

Er zijn natuurlijk een aantal haartrends die nooit uit de mode zullen raken. Deze kapsel zijn perfect voor als je even niet weet welk kapsel je moet nemen, maar ze zijn ook goed voor mensen die er niet van houden om vaak van kapsel te wisselen. 

Bobkapsel: dit kapsel is populair geworden in de jaren ‘70 en is sinds die tijd nooit meer uit de mode geweest. Het kapsel werd onder andere populair door bekendheden als Jennifer Aniston. Anno 2021 is dit kapsel populairder dan ooit tevoren, talloze mensen kiezen ervoor om een bobkapsel te nemen. Het grote voordeel van dit kapsel is dat het bij bijna elke gezichtsvorm past. 

Bos krullen: een mooie volle bos met krullen zal nooit uit de mode raken. Dit is een kapsel dat veel mensen met krullend haar graag nemen. Het is een erg simpel, maar zeer aantrekkelijk kapsel. 

Pony: een pony kan op veel verschillende kapsel worden toegepast. Vaak vind je een pony in combinatie met een bobkapsel, maar een pony past natuurlijk ook bij lang haar. Kortom, een kapsel dat altijd tijdloos zal blijven en bij bijna iedereen past. 

Haartrends 2021

Verder zijn er ook haartrends die maar tijdelijk in de mode zijn. Deze kapsels zijn bedoeld voor mensen die graag meegaan met de laatste trends en die vaak hun kapsel willen veranderen. 

Messy bob: dit is een variant op het klassieke bobkapsel. Het is de laatste tijd een trend om het bobkapsel nog korter te laten knippen dan gebruikelijk. Daarbij wordt gekozen voor een messy look. De haarlokken worden niet in strakke lijnen geknipt, maar er wordt een soort van messy coup gecreëerd. 

Grijs haar: het klinkt misschien gek, maar toch is het echt zo. Grijs haar is tegenwoordig een super populaire look. Veel vrouwen kiezen ervoor om hun haar heel licht grijs te laten verven. Dit is dus een voordeel voor vrouwen die van nature grijze haren hebben!

Ballerina buns: een knotje op je hoofd is tegenwoordig helemaal in, kies dus voor een kapsel waarmee je makkelijk een knotje kunt maken. 

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
Olivia Garden - Blog

Ontdek de luxueuze haarborstels van Olivia Garden

Met bijna zestig jaar aan expertise, verkooppunten in honderd landen en ruim vijftig patenten is Olivia Garden met recht een grote speler in de kappersbranche te noemen. De luxueuze, hoogwaardige en functionele haarborstels van het van oorsprong Belgische merk scoren hoge ogen bij haarprofessionals over de hele wereld. Nog niet bekend met Olivia Garden? We [...]
Inspiratie Blog MIRPLAY - Hero

Richt je salon of barbershop in met Mirplay

Of je nu voor hypermodern of juist retro gaat: met de salonoplossingen van Mirplay kan je jouw kapsalon of barbershop inrichten volgens je eigen smaak. De unieke saloninrichtingen van Mirplay zijn veelzijdig qua design, van topkwaliteit, comfortabel en uiterst duurzaam. In dit artikel gaan we in op een aantal trends in salonoplossingen, geven we handige [...]