Haartrends

3 minuten leestijd

Haartrends

Ben je een echte modefanaat en wil je er altijd goed uitzien? Dan is het zaak dat je op de hoogte bent van de laatste haartrends. De haartrends verschillen per jaar en seizoen, maar vaak is het wel zo dat een haartrend die vroeger populair was ergens in de toekomst nieuw leven krijgt. Zo was het een tijdje voor mannen heel erg in om een jaren 30 kapsel te nemen met een strakke scheidingslijn. Ook zijn er bepaalde haartrends die tijdloos zijn, deze zijn door de jaren heen altijd populair geweest. Soms komt het ook voor dat er tijdelijk een piek is in een bepaalde haartrend, vooral wanneer een populaire bekendheid dit kapsel populair maakt. In dit artikel lees je alles over de laatste haartrends. 

Tijdloze haartrends

Er zijn natuurlijk een aantal haartrends die nooit uit de mode zullen raken. Deze kapsel zijn perfect voor als je even niet weet welk kapsel je moet nemen, maar ze zijn ook goed voor mensen die er niet van houden om vaak van kapsel te wisselen. 

Bobkapsel: dit kapsel is populair geworden in de jaren ‘70 en is sinds die tijd nooit meer uit de mode geweest. Het kapsel werd onder andere populair door bekendheden als Jennifer Aniston. Anno 2021 is dit kapsel populairder dan ooit tevoren, talloze mensen kiezen ervoor om een bobkapsel te nemen. Het grote voordeel van dit kapsel is dat het bij bijna elke gezichtsvorm past. 

Bos krullen: een mooie volle bos met krullen zal nooit uit de mode raken. Dit is een kapsel dat veel mensen met krullend haar graag nemen. Het is een erg simpel, maar zeer aantrekkelijk kapsel. 

Pony: een pony kan op veel verschillende kapsel worden toegepast. Vaak vind je een pony in combinatie met een bobkapsel, maar een pony past natuurlijk ook bij lang haar. Kortom, een kapsel dat altijd tijdloos zal blijven en bij bijna iedereen past. 

Haartrends 2021

Verder zijn er ook haartrends die maar tijdelijk in de mode zijn. Deze kapsels zijn bedoeld voor mensen die graag meegaan met de laatste trends en die vaak hun kapsel willen veranderen. 

Messy bob: dit is een variant op het klassieke bobkapsel. Het is de laatste tijd een trend om het bobkapsel nog korter te laten knippen dan gebruikelijk. Daarbij wordt gekozen voor een messy look. De haarlokken worden niet in strakke lijnen geknipt, maar er wordt een soort van messy coup gecreëerd. 

Grijs haar: het klinkt misschien gek, maar toch is het echt zo. Grijs haar is tegenwoordig een super populaire look. Veel vrouwen kiezen ervoor om hun haar heel licht grijs te laten verven. Dit is dus een voordeel voor vrouwen die van nature grijze haren hebben!

Ballerina buns: een knotje op je hoofd is tegenwoordig helemaal in, kies dus voor een kapsel waarmee je makkelijk een knotje kunt maken. 

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
Babyliss Pro Blog - Hero

BaByliss Pro: de beste keuze voor professionals en specialisten

Tondeuses, krultangen, stijltangen, föhns, borstels en meer: BaByliss PRO biedt werkelijk álles wat een haarprofessional nodig heeft. Innovatie, creativiteit en functionaliteit voeren de boventoon in het aanbod. In dit artikel gaan we dieper in op dit toonaangevende kappersmerk en highlighten we enkele toppers met bijzondere features. Het merk door de jaren heen BaByliss PRO werd [...]
Jaguar en Tondeo Kappersscharen

Jaguar en Tondeo: wat onderscheidt deze kappersscharen?

Wie aan kwalitatieve kappersscharen denkt, denkt waarschijnlijk al gauw aan de merken Jaguar en Tondeo. Deze twee topmerken worden vaak in één adem genoemd. Niet zo gek: de merken vallen sinds 2013 onder één bedrijf dat beide merken in dezelfde fabriek produceert. Dit maakt dat er wat overeenkomsten zijn tussen Jaguar- en Tondeo-scharen, maar zéker [...]
Moser Tondeuses

Moser tondeuses: kwalitatieve tondeuses in alle prijsklassen

De geschiedenis van het merk Moser Het merk Moser zag het levenslicht in 1946, in het plaatsje St. Georgen in Duitsland. In het begin van de jaren negentig zat het merk zo in de lift dat er een tweede productielocatie in Hongarije bij kwam. Moser staat sinds in de introductie van het merk voor kwalitatieve [...]