Hoe kies je de beste wasunit voor jouw kapsalon?

4 minuten leestijd
Wat is de beste wasunit - blog

Of je nu een spa-ervaring aan de wasbak aanbiedt of een wasunit vooral functioneel gebruikt: als kapper kan je niet zonder kwalitatieve wasunits in de kapsalon. Een wasunit moet prettig liggen en voor jou als professional ergonomisch in gebruik zijn. Welke wasunits je kiest, hoeveel je er plaatst en hoe je de rest van de inrichting aanpast aan de wasmeubels is een vak apart. In dit blog inspireren we je graag!

Compacte wasunits

Is je salon aan de kleine kant of wil je dat de wasunit(s) niet veel ruimte innemen? Onze merken Salon Ambience, Luca Rossini en Mirplay bieden verschillende stijlvolle maar zeer compacte wasunits aan. Een van de populairste compacte wasunits is de Salon Ambience Compact, met ruimtelijke metalen armleuningen. Met een breedte van slechts 62 cm past deze wasunit zelfs in de kleinste kapsalons. Een andere kleine wasunit is de Luca Rossini Acqualine; 59 cm breed. Zoek je een wasunit met de ideale prijs-kwaliteitverhouding? Een goede keuze is de Mirplay Oliver-wasunit. Een compacte wasunit betekent overigens niet dat je inlevert op comfort en stijl. Alle wasunits van onze prestigieuze merken zijn gemaakt voor een combinatie van hoogwaardig foam (binnenwerk) en skai (buitenzijde) en stuk voor stuk prachtig om te zien.

Luxueuze wasunits voor grotere kapsalons

Wanneer je meer ruimte in de salon hebt of graag uitpakt met een luxe wasunit, dan zit je goed met modellen als de Luca Rossini Lusso, Salon Ambience Iconwash en Salon Ambience Legend. Wat deze wasunits bijzonder maakt, is de mogelijkheid ze uit te breiden naar een 2-zits of een 3-zits unit. Een van de meest luxueuze uitvoeringen is de – de naam zegt het al – Salon Ambience Luxury+. Deze wasunit is zelfs verkrijgbaar met opties als een elektrische beensteun en een shiatsu-massagefunctie.

Wasunits voor een heuse spa-ervaring

Wanneer je aan de wasunit meer doet dan verf en shampoo uitspoelen, wil je wellicht investeren in een wasunit die extra opties aanbiedt, zoals een verstelbare beensteun en een massagefunctie. Zo komen je klanten pas écht tot rust. Naast de hierboven genoemde Salon Ambience Luxury+ hebben ook de Salon Ambience Sublime en de Luca Rossini Garda deze opties. Een shiatsu-massagefunctie niet per se nodig, maar wil je wel dat de stoel in volledige ligstand kan? Dan zijn de Mirplay Charls en de Salon Ambience Iconwash goede opties.

Welke stijl van de wasunits past bij jou en je kapsalon?

Niet alleen het formaat en de functionaliteiten doen er toe. Misschien nog wel belangrijker is de stijl van de wasunits die je kiest. Kijk goed naar wat bij jouw pand of ruimte past en stem de stijl van de wasunits af op jouw eigen smaak en de rest van de inrichting van de salon. Wasunits van Salon Ambience, Luca Rossini en Mirplay zijn er in verschillende stijlen, van klassiek tot modern en van urban industrieel tot een meer romantische stijl. Belangrijk is er dat er synergie ontstaat met de kappersstoelen, wandmeubels en het baliemeubel. Zo vormt jouw salon één geheel. Wist je trouwens dat alle wasunits van Luca Rossini en Salon Ambience zijn te stofferen in één of twee kleuren naar keuze? Deze twee merken laten je kiezen uit 42 verschillende tinten skai bekleding (kunstleer), zonder meerprijs. Zo wordt het personaliseren van je wasunits nog makkelijker!

Van 2D-tekening en 3D-ontwerp naar VR-beleving

Heb je geen idee waar je moet beginnen bij de keuze voor wasunits in jouw kapsalon? Dat snappen we! Er is ook zoveel keuze. Bij Vakkappers denken we graag met je mee. Wist je dat bij ons in de showroom terecht kan voor een persoonlijk interieuradvies? We zijn gespecialiseerd custom made oplossingen die elke salon van een unieke look voorzien. Om zo goed mogelijk inzichtelijk te maken hoe de wasunits tot zijn recht komen in je salon, bieden we jou een uitzonderlijke werkwijze. Vooraf maken we een 2D-tekening, gevolgd door een (kosteloos) 3D-ontwerp. Dit ontwerp kan door middel van een VR-bril worden bekeken, waarbij je middels virtual reality in je eigen zaak kan rondlopen. Dit is een unieke ervaring die je absoluut moet beleven als je bezig bent met de zoektocht naar nieuwe wasunits of jouw gehele salon wil verbouwen. Bezoek de showroom of plan gelijk een vrijblijvend adviesgesprek in.

De voordelen van VR voor jouw saloninrichting op een rij:

  • Realistisch beeld: met VR krijg je een levensecht beeld van hoe jouw salon eruit gaat zien.
  • Tijdbesparend: je hoeft niet te wachten op fysieke modellen of proefopstellingen; alles gebeurt digitaal en in real-time. 
  • Gerichter beslissingen maken: door virtueel door de nieuwe salon te lopen, kun je beter inschatten of de indeling praktisch en functioneel is. Daarna kan je gerichtere beslissingen maken.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de keuze van wasunits of kan je advies gebruiken? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden! Maak hier je afspraak >

Visualiseer je droomsalon met een 3D-ontwerp

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts

De beste tools van BaByliss PRO 4Artists

Föhns, tondeuses, trimmers en stijltangen die qua design top of the bill zijn én daarnaast functionaliteiten hebben die jouw werk als kapper stukken makkelijker en fijner maken: maak kennis met de tools van BaByliss PRO 4Artists. We vertellen je wat dit professionele merk zo bijzonder maakt en waarom je als kapper niet zonder kan. Wat [...]
Krullen föhnen - Hero Vakkappers

De beste manier om krullen te föhnen

Iedere kapper die regelmatig krullencoupes voor zich heeft weet: het föhnen van krullen is een vak apart. De ene krul is de andere niet, dus maatwerk is nodig voor een glanzende krullenbos. Welke producten gebruik je daarvoor en föhn je de krullen het beste zodat ze tot z’n recht komen? In dit artikel vertellen we [...]