Hoe richt je een kapsalon in?

3 minuten leestijd

Wanneer je aan het brainstormen bent over de saloninrichting van jouw kapsalon, zijn er een aantal zaken die prioriteit hebben. Ten eerste draait alles om de klantbeleving. Is deze goed? Dan komt de klant gegarandeerd weer terug. Daarom moet de klant centraal staan als het neerkomt op de saloninrichting. Welk gevoel moet jouw salon oproepen bij de klant? Wil je luxe en comfort uitstralen, dan moet dit ook reflecteren op jouw inrichting en meubels. Lees snel verder voor meer over de inrichting.

De saloninrichting up-to-date houden

In de kapperswereld vinden er constant ontwikkelingen plaats. Als je even niet scherp blijft, kun je zo een belangrijke haar- of modetrend missen. Echter kan het behoorlijk lastig zijn om constant mee te gaan met de laatste ontwikkelingen. Het zijn vooral de kleinere kapsalons die wat achterlopen met hun inrichting. Idealiter moet een kapsalon om de 5 tot 7 jaar een nieuwe inrichting krijgen, maar dit kost natuurlijk geld en tijd. Daarom zie je ook dat de meeste kapsalons om de 10 tot 12 jaar pas hun kapsalon in een nieuw jasje steken.

Veel professionals vinden het vernieuwen van de saloninrichting een te grote kostenpost. Niet alleen moet de zaak tijdelijk sluiten, je moet het opnieuw verbouwen, salonmeubels vervangen en meer. Toch hoeft dit niet allemaal tegelijk te gebeuren. Met een klein budget kun je al een hoop bereiken. Als je creatief bent kun je met kleine veranderingen al een geheel nieuwe uitstraling geven aan je kapsalon.

Tips voor de saloninrichting

Nu dat we de praktische zaken hebben uitgelegd, geven we je graag wat tips voor de saloninrichting. Het belangrijkste punt is om eenvoudig de salon in te richten, zonder teveel kosten te maken. Hier onze tips op een rijtje:

  1. Start met een neutrale basis voor je kapsalon. Dit geeft rust en zo heb je later meer ruimte om te spelen met kleuren en accenten.
  2. Hoewel het leuk is om alles nieuw te kopen en te vervangen, kom je met enkele aandachttrekkers al een heel eind. Richt je kapsalon daarom in rond een paar grote en opvallende eye-catchers. Denk hierbij aan een lamp of een mooi schilderij. Zo creëer je eenvoudig een geheel nieuwe sfeer.
  3. Denk altijd vooruit en plan zorgvuldig. Door met veel losse elementen te werken heb je veel meer ruimte voor speling. Later kan dit veel kosten besparen.
  4. Neem één accentkleur en verwerk dit in een muur of een decoratie. Dit kan al wonderen doen voor de uitstraling van jouw kapsalon.

Interieurtrends voor kapsalons

Er zijn veel trends in de kapperswereld. Belangrijke trends met betrekking tot het interieur zijn grote meubels in open ruimtes. Voor de opberging van spullen kun je grote kasten gebruiken. Dit is handig om spullen op te bergen die niet belangrijk zijn voor de klanten om te zien. Hierdoor kun je bepaalde producten, zoals nieuwe kappersproducten en trendy materialen, de ruimte geven om te stralen. Bovendien is een open en ‘clean’ uitstraling professioneel en praktisch. Zo zullen de ogen van klanten ook sneller naar de producten gaan die je wilt verkopen.

Naast open ruimtes en grote meubels, is het belangrijk om zones te creëeren. Denk aan een zone voor knippen, een zone voor wassen en een zone voor behandelingen. Zo krijgen klanten het gevoel dat ze onder handen worden genomen door een echte expert. Dit draagt ook bij aan de klantbeleving. Zorg er daarnaast voor dat je de ruimtes goed verdeelt, door bijvoorbeeld iedere hoek een andere uitstraling te geven. Qua salonmeubels kun je het beste kiezen voor complete sets van wastafels, kaptafels en kappersstoelen, zodat het uiteindelijke resultaat een samenhangend geheel is.

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
De beste kappersscharen - Hero Vakkappers

De beste kappersscharen voor jou

Een professionele kappersschaar voor het recht afknippen van haar, voor schuin afknippen, om uit te dunnen en te snijden: jij als kapper weet als geen ander dat je niet zonder kwalitatieve, complete set kappersscharen kan. En dat één kappersschaar niet voldoende is om aan de behoeften van al je klanten te voldoen. In dit blog [...]
Salon Ambience Blog

Salon Ambience biedt het beste meubilair voor jouw salon

Of je nu voor een moderne inrichting gaat, een minimalistische look wil of juist een klassiek interieur: bij het Italiaanse merk Salon Ambience vind je het beste meubilair voor jouw salon. Je bent aan het juiste adres als je zoekt naar kwalitatieve, creatieve en duurzame salonmeubels. Het aanbod kappersstoelen, barberstoelen, wasunits en kaptafels van Salon [...]
Föhns voor jouw haar

De beste föhns voor jouw haartype  

Gebruik jij een föhn om je krullen meer definitie te geven? Of juist om je lokken silky sleek te föhnen? Met een föhn en verschillende opzetstukken voor een föhn kan je alle kanten op! Maar dan moet je wel weten welke föhn bij je haartype past. In dit artikel laten we je een aantal goede [...]