Inspiratie voor de perfecte inrichting van een kapsalon of barbershop

4 minuten leestijd
Trends saloninrichting

Ben jij als saloneigenaar toe aan een make-over van jouw kapsalon of sta je op het punt een (nieuwe) salon in te richten? In deze blog geven we je inspiratie voor de inrichting van jouw kapsalon! Bij Vakkappers weten we als geen ander dat saloninrichting meer is dan een paar meubels bij elkaar zetten. Het gaat om beleving, sfeer en de synergie tussen verschillende salonmeubels. Wij zijn gespecialiseerd in saloninrichting en bieden de meest inventieve manieren om jouw saloninrichting vóór de make-over al tot leven te laten komen. Hoe? We vertellen je er in dit artikel meer over.

Welke stijl saloninrichting past bij je?

Voordat je salonmeubels gaat aanschaffen, is het goed om stil te staan bij de stijl die je jouw salon wil meegeven. Hou je van strak en modern, is een industriële urban look jouw ding of mag het juist wat klassieker? Kies een stijl die bij je past en hou daaraan vast. Een consequente look zal – welke stijl je ook kiest – de rust in jouw salon ten goede komen. Een mix van stijlen zal daarentegen een minder rustige sfeer geven. Vind je het lastig om te bepalen welke stijl saloninrichting bij jou en het pand passen? Onze deskundige interieurstylisten denken graag met je mee en voorzien je van een passend advies.

Functionele kapsalon vs. stijlvolle kapsalon

We snappen dat de meubels die je kiest vooral functioneel moeten zijn. Kappersstoelen moeten prettig zitten, een baliemeubel moet praktisch zijn en een wasunit moet comfortabel liggen. Gelukkig hoef je met de salonmeubels van de prestigieuze merken Salon Ambience, Luca Rossini en Mirplay nooit in te leveren op stijl wanneer je voor functionaliteit kiest. De meubels van deze merken bieden namelijk het beste van beide werelden. Alle salonmeubels van deze merken zijn kwalitatief hoogwaardig, uiterst praktisch en functioneel én enorm stijlvol. Wist je dat je in onze nieuwe showroom de complete collecties van Salon Ambience, Luca Rossini en Mirpaly kan komen bewonderen. We hebben álle meubels hier staan, dus kom gerust langs om ze te bekijken en vergelijken.

Verlichting in jouw salon

Wat voor een woning geldt, geldt ook voor jouw kapsalon: verlichting is enorm belangrijk bij de inrichting van je salon. De juiste verlichting kan de sfeer in je salon maken of breken. Dé manier om op subtiele wijze extra sfeer in de vorm van verlichting toe te voegen aan je salon, zijn wandmeubels of kaptafels met LED-verlichting. Zo heeft kaptafel Lyon van Salon Ambience LED-verlichting áchter de spiegel, wat voor een sfeervol effect zorgt. Ook een receptiemeubel met LED-lampen zorgen voor extra verlichting in de salon. Achter het frontpaneel van receptiemeubel Smart van Salon Ambience is LED-verlichting bevestigd, wat een sfeervolle dimensie geeft. Verlichting in de salon toepassen is een vak apart. We adviseren je graag!

Van 2D-tekening en 3D-ontwerp naar VR-beleving

Heb je moeite met de inrichting van jouw zaak of wil je advies? We zijn gespecialiseerd in custom made oplossingen die elke salon van een unieke look voorzien. Onze interieurstylisten denken mee, adviseren en komen zo tot een geschikte inrichting voor iedere locatie. Om zo inzichtelijk mogelijk te maken hoe je salon of barbershop eruit komt te zien, bieden we jou een uitzonderlijke werkwijze. Vooraf maken we een 2D-rekening, gevolgd door een (kosteloos) 3D-ontwerp. Dit ontwerp kan door middel van een VR-bril worden bekeken, waarbij je middels virtual reality in je eigen zaak kan rondlopen. Dit is een unieke ervaring die je absoluut moet beleven als je aan de slag gaat met de (her)inrichting van je salon! Bezoek de showroom of plan gelijk een vrijblijvend adviesgesprek in.

De voordelen van VR voor jouw saloninrichting op een rij:

  • Realistisch beeld: met VR krijg je een levensecht beeld van hoe jouw salon eruit gaat zien.
  • Tijdbesparend: je hoeft niet te wachten op fysieke modellen of proefopstellingen; alles gebeurt digitaal en in real-time. 
  • Gerichter beslissingen maken: door virtueel door de nieuwe salon te lopen, kun je beter inschatten of de indeling praktisch en functioneel is. Daarna kan je gerichtere beslissingen maken.

Ben jij klaar om de volgende stap te zetten? Bezoek onze showroom of neem contact met ons op voor de mogelijkheden, van persoonlijk interieuradvies tot een 3D-ontwerp en innovatieve VR-technologie om jouw ontwerp levensecht te kunnen bewonderen. Maak hier je afspraak >

Visualiseer je droomsalon met een 3D-ontwerp

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts

De beste tools van BaByliss PRO 4Artists

Föhns, tondeuses, trimmers en stijltangen die qua design top of the bill zijn én daarnaast functionaliteiten hebben die jouw werk als kapper stukken makkelijker en fijner maken: maak kennis met de tools van BaByliss PRO 4Artists. We vertellen je wat dit professionele merk zo bijzonder maakt en waarom je als kapper niet zonder kan. Wat [...]
Krullen föhnen - Hero Vakkappers

De beste manier om krullen te föhnen

Iedere kapper die regelmatig krullencoupes voor zich heeft weet: het föhnen van krullen is een vak apart. De ene krul is de andere niet, dus maatwerk is nodig voor een glanzende krullenbos. Welke producten gebruik je daarvoor en föhn je de krullen het beste zodat ze tot z’n recht komen? In dit artikel vertellen we [...]