Jaguar en Tondeo Kappersscharen

Jaguar en Tondeo: wat onderscheidt deze kappersscharen?

Wie aan kwalitatieve kappersscharen denkt, denkt waarschijnlijk al gauw aan de merken Jaguar en Tondeo. Deze twee topmerken worden vaak in één adem genoemd. Niet zo gek: de merken vallen sinds 2013 onder één bedrijf dat beide merken in dezelfde fabriek produceert. Dit maakt dat er wat overeenkomsten zijn tussen Jaguar- en Tondeo-scharen, maar zéker ook verschillen. In dit artikel gaan we dieper in op het onderscheid tussen kappersscharen van Jaguar en Tondeo.

Twee verschillende merken, één bedrijf

Jaguar en Tondeo vallen onder United Salon Technologies GmbH en hebben beide hun oorsprong in de Duitse stad Solingen. Uit de fabriek in deze ‘city of blades’ komen dagelijks een paar duizend kappersscharen rollen, waarvan de meeste Jaguar-scharen zijn. Omdat beide merken oorspronkelijk al in Solingen werden gemaakt, was het een logische stap om Jaguar en Tondeo onder één dak te produceren. Dit zorgt voor een solide divisie binnen de overkoepelende Zwilling Group én het drukt de productiekosten.

De verschillen én overeenkomsten tussen de merken

Wat Jaguar en Tondeo typeert, is de uitmuntende kwaliteit, mate van functionaliteit en het design van de kappersscharen. De scharen van beide merken zijn vlijmscherp en liggen prettig in de hand. Bij beide merken kan je terecht voor verschillende soorten kappersscharen, waaronder knipscharen en coupescharen. Het belangrijkste verschil tussen Jaguar en Tondeo is de mate van exclusiviteit. Tondeo is het meer luxe, premium merk van Zwilling Group, terwijl Jaguar wat meer gangbaar is. Wat de scharen van Tondeo exclusief maakt, is de combinatie van topkwaliteit staal, de hardheid en de scherpte van het snijblad van de scharen. Bovendien worden er minder Tondeo-scharen geproduceerd dan Jaguar-scharen, wat je terugziet in de prijs.

Welke type kappersscharen bieden Jaguar en Tondeo?

Zowel Jaguar als Tondeo hebben verschillende soorten kappersscharen in hun assortiment. Als kapper kan je grofweg kiezen uit de volgende typen:

  • Knipscharen. Dé allround kappersschaar voor knippen, inknippen en slicen. Knipscharen van Jaguar en Tondeo zijn er in verschillende inch-maten, links- of rechtshandig en met of zonder microvertanding.
  • Coupescharen. Met een coupeschaar kan je het haar uitdunnen of opknippen. Een coupeschaar van Tondeo en Jaguar is altijd voorzien van hoogwaardig effileertanden.
  • Effileerscharen. Een effileerschaar is op beide snijbladen voorzien van effileertanden. Hiermee is deze schaar uitermate geschikt voor het uitdunnen van haar. Een echte premium effileerschaar is de Tondeo S Line Supra Doppeleffi.

Naast kappersscharen kan je bij Tondeo en Jaguar terecht voor onder meer kammen, tondeuses en andere geweldige professionele tools.

Waar voldoet een professionele kappersschaar aan?

Een professionele kappersschaar herken je aan een vlijmscherp snijblad, de kwaliteit van het staal (dat nóóit mag roesten!) en de soepelheid van de knipbewegingen die je maakt. Met een professionele kappersschaar van Jaguar en Tondeo maak je zachte, soepele knipbewegingen die ongeëvenaard zijn. Daarnaast is een duimsteun of speciale comfortschroef onmisbaar wanneer je als professional op zoek bent naar een kappersschaar. Door een duimsteun kan je ergonomisch en langdurig werken.

Waar koop je de professionele kappersscharen van Jaguar en Tondeo?

De knipscharen, coupescharen en effileerscharen van Jaguar en Tondeo koop je snel, eenvoudig en tegen een scherp tarief op Vakkappers.nl. In onze webshop vind je kappersscharen in verschillende prijsklassen en voor verschillende doeleinden.

INSPIRATIE

Arganolie en keratine voor je haar: de verschillen
Arganolie en keratine voor je haar Heb je droog en beschadigd haar? Ben je te enthousiast geweest met hete stylingtools of wil je je lokken gewoon een oppepper geven? Arganolie en keratine zijn wonderingrediënten als het aankomt op het intensief voeden, verzorgen en hydrateren van je haar. Arganolie bevat volop essentiële vetzuren die je haar...
Lees meer
De beste haarverzorgingsroutine voor gezond haar
De ultieme haarverzorgingsroutine Shampoo, conditioner, masker, olie, serum… Maak van een uitgebreide haarverzorgingsroutine gerust een wekelijkse gewoonte. Want echt: hoe meer je investeert in goede producten die passen bij jouw haartype, hoe gezonder je lokken en hoe mooier je haar valt. Door de juiste routine voor jouw haar te volgen én de beste producten voor...
Lees meer
De beste baardverzorgingsroutine voor een mooie baard
Je baard in topconditie houden is met de juiste baardverzorgingsroutine een koud kunstje. En die routine voor je baard hoeft echt geen half uur te duren: met een paar tips & tricks en de juiste baardproducten ben je iedere ochtend in no time klaar. In dit artikel delen we de beste baardverzorgingsroutine voor een gezonde,...
Lees meer
Balayage, ombre en strobing: de mooiste haarverftrends
Balayage, ombre en strobing: dit zijn dé haarverftrends Vergeet het laten aanbrengen van één kleur haarverf: bij de haarverftrends van dit moment spelen kappers met twee, drie of zelfs meerdere tinten verf. Balayage, highlights, ombre en strobing geven een natuurlijk kleurverloop aan je haar, zorgen voor optisch meer beweging in het haar en maken je...
Lees meer
Previous
Next
0
WINKELMAND
  • No products in the cart.