Kappersproducten

3 minuten leestijd

Kappersproducten 

Een echte kapper kan natuurlijk niet werken zonder goede kappersproducten. Daarom is het belangrijk dat je een handig overzicht hebt van de verschillende producten die niet kunnen ontbreken in jouw kapperszaak. In dit artikel staat beschreven welke producten jij absoluut nodig hebt om jouw klanten de beste knipervaring te geven. 

Knipschaar 

Uiteraard is een knipschaar het belangrijkste instrument van een kapper. Zonder een schaar kun je namelijk niemand knippen. Er zijn verschillende kappersscharen die elk een eigen functie hebben. Zo is er een effileerschaar waarmee je kunt effileren, een coupeschaar waarmee je modellen kunt knippen, en een knipschaar waarmee je kunt slicen en knippen. Lees het artikel over kappersscharen om te ontdekken welke schaar je nodig hebt als kapper. 

Tondeuse 

Als je het kapsel van iemand wilt opscheren, dan heb je natuurlijk een tondeuse nodig. Het is niet mogelijk om met een normale knipschaar zo secuur te werken als met een tondeuse. Daarom heeft iedere kapper een goede tondeuse nodig. Een tondeuse is iets anders dan een scheerapparaat. Met een scheerapparaat kun je gladscheren, terwijl je met een tondeuse kunt trimmen. 

Kappersstoel

Natuurlijk heb je een comfortabele stoel nodig voor je klanten, maar de stoel moet ook de juiste hoogte hebben zodat jij comfortabel je werk kunt uitvoeren. Je kunt namelijk verschillende gezondheidsklachten krijgen als je niet het juiste postuur aanhoudt tijdens je werk. Daarnaast wil je natuurlijk dat je klanten terugkomen, een goede kappersstoel is dus essentieel. 

Wastafel 

Vaak moet je eerst het haar van de klant wassen voordat je kunt beginnen met knippen. Het is daarbij handig dat je een goede wastafel hebt zodat je makkelijk het haar van de klant kunt wassen. Hiervoor heb je een wasbak nodig waaraan een stoel kan worden bevestigd. 

Kapmantel

Een kapmantel is ook niet heel onbelangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat de kleding van jouw klant vies wordt. Daarom raden we je aan om een kapmantel te kopen. Let er wel op dat je kapmantels in verschillende maten koopt. Zo heb je een kleine kapmantel nodig voor kinderen, terwijl volwassenen juist een heel grote kapmantel nodig hebben. 

Kam

Naast knippen moet je het haar ook kammen. Voordat je begint met knippen moet je het haar strak kammen zodat je goed de lengte van het haar kunt meten. Daarnaast moet je het haar ook netjes kammen als je klaar bent met knippen. We raden je aan om meerdere kammen op voorraad te hebben. Het liefst in verschillende formaten. Zo heeft fijn haar een kam met dunne tanden nodig, terwijl dik jaar huist een kam met grote tanden nodig heeft. 

Haarverzorgingsproducten

Natuurlijk is haarverzorging ook belangrijk. Na het knippen moet je de klant natuurlijk met een lach naar huis laten gaan. Het is dan ook belangrijk dat je het haar van de klant in stijl brengt. Dit kan met bijvoorbeeld haarcrème en gels, maar je kunt ook verschillende shampoos gebruiken. 

Hierboven staan de belangrijkste producten gesommeerd die je als kapper nodig hebt. Natuurlijk zijn er nog veel meer producten, maar dit zijn de meest essentiële producten die je nodig hebt om je basiswerkzaamheden uit te voeren. 

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
Olivia Garden - Blog

Ontdek de luxueuze haarborstels van Olivia Garden

Met bijna zestig jaar aan expertise, verkooppunten in honderd landen en ruim vijftig patenten is Olivia Garden met recht een grote speler in de kappersbranche te noemen. De luxueuze, hoogwaardige en functionele haarborstels van het van oorsprong Belgische merk scoren hoge ogen bij haarprofessionals over de hele wereld. Nog niet bekend met Olivia Garden? We [...]
Inspiratie Blog MIRPLAY - Hero

Richt je salon of barbershop in met Mirplay

Of je nu voor hypermodern of juist retro gaat: met de salonoplossingen van Mirplay kan je jouw kapsalon of barbershop inrichten volgens je eigen smaak. De unieke saloninrichtingen van Mirplay zijn veelzijdig qua design, van topkwaliteit, comfortabel en uiterst duurzaam. In dit artikel gaan we in op een aantal trends in salonoplossingen, geven we handige [...]