Ontdek de luxueuze haarborstels van Olivia Garden

4 minuten leestijd
Olivia Garden - Blog


Met bijna zestig jaar aan expertise, verkooppunten in honderd landen en ruim vijftig patenten is Olivia Garden met recht een grote speler in de kappersbranche te noemen. De luxueuze, hoogwaardige en functionele haarborstels van het van oorsprong Belgische merk scoren hoge ogen bij haarprofessionals over de hele wereld. Nog niet bekend met Olivia Garden? We vertellen je graag meer over het prestigieuze merk. Laat je verrassen door de unieke collectie borstels bij Vakkappers.

Olivia Garden door de jaren heen

Een klein stukje geschiedenis, beginnend in 1967. Dit is het jaar waarin Jean en Micheline Rennette hun droom verwezenlijken: ze starten Olivia Garden. Micheline werkte al jaren als kapster en had voor ogen om kappers de beste, meest kwalitatieve haartools te kunnen bieden. Bij de start richtten zij en Jean zich op pruiken en haarstukken, waarna ze hun niche vinden in föhns. Pas eind jaren negentig gaat het merk een andere koers varen en zich ontwikkelen in de productie van kwalitatieve, innovatieve en luxueuze haarborstels. De Pro Thermal Brush is als eerste een feit en nog altijd een van de bestsellers van Olivia Garden.

Van ionische borstel tot eco-friendly

Het blijft niet bij de Pro Thermal Brush. Kort na het verstrijken van het millennium introduceert Olivia Garden de allereerste ionische en keramische borstel. Een revolutie in de wereld der haarborstels! In de jaren die volgen komen daar de eerste eco-friendly borstellijn bij, met borstels die een handvat gemaakt van bamboe hebben. Deze lijn is nog altijd een van de populairste bij Vakkappers. Rond 2012 lanceerde Olivia Garden een hele reeks nieuwe producten, waaronder de iconische en wereldberoemde Finger Brush. Maar ook de HeatPro en Double Clip blijken een schot in de roos. We hoeven je vast niet uit te leggen dat deze borstels binnen no-time bestsellers worden. 

Olivia Garden weet wat haarprofessionals willen

Met onder meer de Finger Brush, HeatPro en Double Clip laat Olivia Garden zien heel goed te weten waar kappers en haarprofessionals behoefte aan hebben. Niet voor niets worden de borstels van op menig filmset gebruikt, en zijn het de borstels die voor glanzende kapsels op de catwalks van internationale Fashion Weeks zorgen. Bij Vakkappers zijn we dol op de borstels van Olivia Garden, omdat ze uitblinken in functionaliteit, topkwaliteit leveren, een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding hebben en geschikt zijn voor alle denkbare looks.

Borstels voor lang, kort, fijn en dik haar

En met alle denkbare looks bedoelen we ook echt álle. Zo is de iDetangle Brush er speciaal voor dik haar, maar is er ook een uitvoering voor fijn haar en voor normaal haar, waarbij het onderscheid wordt gemaakt in de vorm van de borstel en de borstelharen. De ronde föhnborstels van Olivia Garden zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende diameters, van 18 mm voor fijner haar tot 44 mm voor dik haar. Zo is er altijd een ronde föhnborstel die bij jouw behoeften past. Een speciale borstel voor gebruik op nat haar is verleden tijd met de Olivia Garden iStyle. Deze borstel voor zowel nat als droog haar ontklit het haar in een handomdraai, waarbij de nylon pinnen zacht voor het haar zijn.

Bestseller: de Olivia Garden Fingerbrush

Tot sloten vertellen we graag iets over de meest verrassende lancering van Olivia Garden: de unieke Fingerbrush. Deze haarborstel in de vorm van een hand met daaraan vingers is het onmisbare topstuk voor iedere kapper. Door de grote openingen tussen de ‘vingers’ wordt de luchtstroom van de föhn goed gereguleerd, waardoor het haar sneller en glanzender kan worden gedroogd. Het 100% everzwijnhaar in combinatie met geïoniseerd nylon maakt het haar glad en anti-statisch. Door het unieke ontwerp trakteer je de hoofdhuid bij ieder gebruik op een ontspannende hoofdhuidmassage. De Fingerbrush van Olivia Garden is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat er altijd een match is met jouw saloninterieur. Als je het ons vraagt een must-have in jouw salon!

Je vindt een uitgebreid aanbod föhnborstels, paddle brushes en ionische borstels natuurlijk bij Vakkappers. Bekijk de Olivia Garden-collectie en ontdek jouw nieuwe favorieten.

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts

De beste tools van BaByliss PRO 4Artists

Föhns, tondeuses, trimmers en stijltangen die qua design top of the bill zijn én daarnaast functionaliteiten hebben die jouw werk als kapper stukken makkelijker en fijner maken: maak kennis met de tools van BaByliss PRO 4Artists. We vertellen je wat dit professionele merk zo bijzonder maakt en waarom je als kapper niet zonder kan. Wat [...]
Krullen föhnen - Hero Vakkappers

De beste manier om krullen te föhnen

Iedere kapper die regelmatig krullencoupes voor zich heeft weet: het föhnen van krullen is een vak apart. De ene krul is de andere niet, dus maatwerk is nodig voor een glanzende krullenbos. Welke producten gebruik je daarvoor en föhn je de krullen het beste zodat ze tot z’n recht komen? In dit artikel vertellen we [...]
De beste kappersscharen - Hero Vakkappers

De beste kappersscharen voor jou

Een professionele kappersschaar voor het recht afknippen van haar, voor schuin afknippen, om uit te dunnen en te snijden: jij als kapper weet als geen ander dat je niet zonder kwalitatieve, complete set kappersscharen kan. En dat één kappersschaar niet voldoende is om aan de behoeften van al je klanten te voldoen. In dit blog [...]