Richt je salon of barbershop in met Mirplay

4 minuten leestijd
Inspiratie Blog MIRPLAY - Hero

Of je nu voor hypermodern of juist retro gaat: met de salonoplossingen van Mirplay kan je jouw kapsalon of barbershop inrichten volgens je eigen smaak. De unieke saloninrichtingen van Mirplay zijn veelzijdig qua design, van topkwaliteit, comfortabel en uiterst duurzaam. In dit artikel gaan we in op een aantal trends in salonoplossingen, geven we handige tips voor jouw saloninrichting en hopen we je te inspireren voor het (her)inrichten van jouw ultieme kapsalon of barbershop!

Waar zwarte kappersstoelen heel lang de norm waren, zien we momenteel dat zachtere kleuren een opmars maken. Beige, lichtgrijze en bruine kappersstoelen zijn een echte trend. Opvallend is ook dat er steeds meer kappersstoelen met een zwarte voet worden gemaakt. Een zwarte voet maakt de uitstraling van een kappersstoel direct stoerder en moderner. Waar de kleur trendgevoelig is, is de vorm van een kappersstoel dat veel minder. De kappersstoelen van Mirplay zijn er dan ook in uiteenlopende vormen: van ronde kuipstoelen tot vierkant. Een populaire Mirplay-kappersstoel blijft de Chloe, die er ook is in opvallende tinten als geel en turquoise. Liever een tijdloze, moderne, vierkanten kappersstoel? De Mirplay Christy is een nieuwe toevoeging aan het assortiment en belooft een bestseller te worden.

De nieuwste barberstoelen van Mirplay

Ook in de categorie barberstoelen zien we trends. Zo is het ruitpatroon in de bekleding een terugkerend element. Daarnaast is grijs een veelgebruikte kleur; een opvallende tint tussen de overwegend zwarte en bruine barberstoelen van Mirplay. Door de lichtgrijze kleur en het strakke design van de Mirplay Hugo is deze barberstoel de perfecte keuze voor het inrichten van een moderne en eigentijds barbershop. De Hugo combineert perfect met de nieuwe salonmeubel William 2B.

Een wandmeubel of een kaptafel?

Nu je jouw favoriete kappersstoel van Mirplay hebt gevonden, wil je natuurlijk je wandmeubel of kaptafel matchen met de stoel. Mirplay gaat dit jaar op de minimalistische toer en introduceert steeds subtielere kaptafels. Veel nieuwe kaptafels van Mirplay bestaan uit een grote spiegel met een klein werkblad, soms voorzien van een föhnhouder. Wil je jouw kaptafel als lichtbron gebruiken of extra sfeer in je kapsalon creëren? Dan is een kaptafel met LED-licht ideaal. Een bestseller is de Mirplay Roger. Ook in barbershops kun je je jouw ideale barberstoel combineren met een wandmeubel. Een veelgebruikt wandmeubel in barbershops is Mirplay Richard, dankzij het gebruik van de houten details.

Het visitekaartje van je salon: de receptie

De receptie is vaak het eerste wat je klanten zien wanneer ze jouw kapsalon of barbershop binnenkomen. Stem de look & feel van de receptie en de eventuele wachtruimte af op de rest van het interieur van je salon. Staan er in jouw salon meubels in zachte kleuren? Dan is een receptiemeubel in houttinten een goede keuze, zoals de Oke B of Oke BR. Een modern, strak design vind je bij meubel Thierry. Dit is de perfecte match met jouw zwarte kappersstoelen en wasunits. Wie kleur wil toevoegen aan z’n salon kan z’n hart ophalen bij de turquoise of gele wachtkamerstoelen uit de Chloe X-lijn.

4 tips voor het inrichten van jouw kapsalon of barbershop

  • Leef je in in jouw doelgroep. Zijn jouw klanten veelal jonge mensen, of is je doelgroep wat ouder? Stem de stijl van je salon niet alleen af op je eigen smaak, maar ook op die van je (beoogde) doelgroep.
  • Maak het je klanten comfortabel. Een sfeervolle wachtruimte met een comfortabele bank is het visitekaartje van je salon, omdat je klanten daar tijd doorbrengen vóór ze in je stoel plaatsnemen. Ga je voor een lichte inrichting? Dan is de nieuwe Mirplay-bank Minsk in trendkleur beige een goede keuze.
  • Match het overige meubilair, zoals de wasunits, met de kappersstoelen in jouw salon. Zo past de nieuwe Yannik heel goed bij kappersstoel Anouk.
  • Zorg voor voldoende opbergruimte. Niets zo vervelend als slingerende scharen, kapmantels en tondeuses, vanwege een gebrek aan opbergruimte. Een dichte kast met lades oogt rustig en kan je gemakkelijk organizen. Een van onze favorieten is de Mirplay Reno, ook perfect voor in barbershops.

Een compleet Mirplay-aanbod met onder meer kappersstoelen, barberstoelen, kaptafels, wasunits, recepties, opbergkasten en meer uit de Mirplay Salon- en de Mirplay MS Formula-lijn vind je bij Vakkappers.nl. Met bijna 200 verschillende meubels en accessoires vind je altijd de juiste items voor het inrichten van jouw kapsalon of barbershop! Heb je vragen over de producten of de inrichting van je salon? Neem gerust contact met ons op.

Visualiseer je droomsalon met een 3D-ontwerp of bezoek onze showroom

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
JRL Professional Forte Pro föhn

De beste föhn van JRL Professional: JRL Forte Pro 2020H  

Als kapper kan je niet zonder goede professionele föhn. Voor korte coupes of lange kapsels: haar blaas je het snelst en mooist droog en in model met een kwalitatieve föhn. Een van de beste keuzes voor professionals is de JRL Forte Pro-föhn. In dit blog vertellen we je meer over deze föhn voor kappers die [...]