Shampoos voor droog haar

3 minuten leestijd

Welke shampoo past bij het haartype van mijn klant?

Het is een van de meest gestelde vragen aan onze experts: welke shampoo past het beste bij het haartype van mijn klant? Door de grote verscheidenheid aan haartypes, zijn er ook veel verschillende shampoos op de markt. Hoe weet je dan wat het haar van je klanten écht nodig heeft? Pluizig haar, droog haar, krullen en futloos haar…allemaal hebben ze andere haarverzorgingsproducten nodig. En dit zijn nog maar een paar haartypes. Het lijstje is nog veel langer. Het goede nieuws? Voor elk haartype is er een juiste shampoo.

Om het haar in topconditie te krijgen (en houden), is het belangrijk om het te wassen met een shampoo die bij het haartype past. Weet je niet zeker welke shampoo jij je klant het beste kan aanraden? Geen nood. In deze blogreeks bespreken we 6 veelvoorkomende haartypes (die van je klanten zitten er ongetwijfeld bij). Elke maand gaan we uitgebreid in op een van deze haartypes en de beste shampoo voor dat haartype. Zo weet je zeker dat je jouw klanten altijd de beste shampoo aanbiedt. 

Shampoos voor droog haar

Voelt het haar van je klanten aan als stro en is de glans ver te zoeken? Dan heb je te maken met droog haar, iets wat je waarschijnlijk regelmatig ziet. Het komt namelijk best vaak voor. De oorzaken van droog haar lopen uiteen. In de zomer is de zon vaak de boosdoener, meestal in combinatie met bezoekjes aan het strand en zwembad. Daarnaast zien we droog haar veel bij veelvuldig gebruik van een stijltang, föhn of het kleuren van het haar. Ten slotte kan een tekort aan voedingsstoffen, een te lage talgproductie en een verkeerde shampoo bij droog haar ook nog een rol spelen. 

Droog haar heeft een voedende shampoo nodig die de haren extra hydrateert. Kies daarom voor een shampoo met hydraterende ingrediënten. Denk daarbij aan natuurlijke oliën zoals arganolie, avocado-olie en macadamia-olie. Daarnaast is het belangrijk dat de shampoo rijk is aan vitamine A, omdat die de talgproductie weer op peil brengt. Ook vochtvasthoudende stoffen als propyleenglycol, glycerine, panthenol en sorbitol zijn belangrijke ingrediënten in shampoos voor droog haar. Absolute no-go’s voor droog haar zijn alcohol, parabenen en siliconen. Deze ingrediënten drogen het haar juist uit. 

Bij het aanraden van een shampoo voor droog is het belangrijk om je klanten een aantal adviezen mee te geven. Zo is het beter om niet te veel shampoo te gebruiken en het haar te wassen met lauw water. Daarnaast is goed om het haar in (ieder geval tijdelijk) niet te veel bloot te stellen aan de hitte van een stylingtool. 

De shampoos die wij aanraden voor droog haar zijn:

Morfose Argan Hair Shampoo
Arganolie is het hero ingredient in Morfose Argan Hair Shampoo. Arganolie maakt droog, beschadigd haar sterker en geeft het volop voeding en hydratatie. De onverzadigde vetzuren in deze natuurlijke oliesoort laten het haar beter vocht vasthouden, wat voor een stralende, glanzende coupe zorgt.

Schwarzkopf BC Bonacure Moisture Kick Shampoo
Heb je last van dof haar zonder elasticiteit en bounce? Grote kans dat je haar vocht mist. Met de vernieuwde Schwarzkopf BC Bonacure Moisture Kick Shampoo geef je je haar het vocht dat je droge haar zo nodig heeft en voorkom je dat je haar uitdroogt

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
Babyliss Pro Blog - Hero

BaByliss Pro: de beste keuze voor professionals en specialisten

Tondeuses, krultangen, stijltangen, föhns, borstels en meer: BaByliss PRO biedt werkelijk álles wat een haarprofessional nodig heeft. Innovatie, creativiteit en functionaliteit voeren de boventoon in het aanbod. In dit artikel gaan we dieper in op dit toonaangevende kappersmerk en highlighten we enkele toppers met bijzondere features. Het merk door de jaren heen BaByliss PRO werd [...]
Jaguar en Tondeo Kappersscharen

Jaguar en Tondeo: wat onderscheidt deze kappersscharen?

Wie aan kwalitatieve kappersscharen denkt, denkt waarschijnlijk al gauw aan de merken Jaguar en Tondeo. Deze twee topmerken worden vaak in één adem genoemd. Niet zo gek: de merken vallen sinds 2013 onder één bedrijf dat beide merken in dezelfde fabriek produceert. Dit maakt dat er wat overeenkomsten zijn tussen Jaguar- en Tondeo-scharen, maar zéker [...]
Moser Tondeuses

Moser tondeuses: kwalitatieve tondeuses in alle prijsklassen

De geschiedenis van het merk Moser Het merk Moser zag het levenslicht in 1946, in het plaatsje St. Georgen in Duitsland. In het begin van de jaren negentig zat het merk zo in de lift dat er een tweede productielocatie in Hongarije bij kwam. Moser staat sinds in de introductie van het merk voor kwalitatieve [...]