Voor welke kappersfiets (taboeret) kies jij?

3 minuten leestijd
Voor welke kappersfiets (taboeret) kies jij - hero

Als kapper weet jij als geen ander dat een hele dag knippen, scheren en föhnen fysiek zwaar kan zijn. Een goede werkhouding waarbij je staand en zittend werken afwisselt, is key. Door een kwalitatieve kappersfiets (taboeret) of kapperskruk aan te schaffen, verbeter je je werkhouding en hou je je werk beter en langer vol. Maar hoe maak je de keuze voor een goede kappersfiets en waar moet een taboeret aan voldoen? In dit artikel vertellen we het je!

Kappersfietsen in alle soorten en maten

Van een model met plat zadel tot een met ponyzadel en van neutraal zwart tot chique wit: kappersfietsen zijn er in alle soorten en maten. En ga je dan voor een met rugleuning of zonder? Welke je kiest, is vooral een kwestie van smaak en voorkeur. Technisch gezien hebben de meeste kappersfietsen overeenkomsten, zoals een in hoogte verstelbare zitting en haarbestendige wieltjes. 

Het belang van een kwalitatieve taboeret

Een goede, kwalitatieve taboeret is onmisbaar voor iedere kapper. Waarom? Een in hoogte verstelbare kappersfiets zorgt ervoor dat je een actieve, gezonde zithouding kan aannemen tijdens je werk, waardoor je het knippen langer volhoudt. Werken op een kapperskruk kan rugklachten voorkomen en zorgt ervoor dat je langdurig staan – wat een belasting voor je rug, nek en benen kan zijn – kan afwisselen met zittend werken. Een kappersfiets maakt je werk als haarprofessional makkelijker én verantwoorder!

De belangrijkste kenmerken van kappersfietsen

Een goede kappersfiets wordt gekenmerkt door een comfortabele zitting van schuim met hoge dichtheid. Een stoffering met kwaliteits-PVC maakt het af. Deze duurzame materialen zitten niet alleen prettig, maar zorgen er ook voor dat je kappersfiets lang mooi blijft.  Daarnaast zou een kappersfiets geen ergonomische kappersfiets zijn als-ie niet in hoogte verstelbaar zou zijn. Een gasveerpomp zorgt ervoor dat je de taboeret in hoogte kan aanpassen, zodat je altijd op de juiste hoogte kan werken. Tot slot heeft een goede kappersfiets siliconen wieltjes waarmee je geruisloos om je klanten heen rolt. Een haarbestendig wielsysteem voorkomt dat er haren tussen de wieltjes blijven zitten.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen kappersfietsen?

Het grootste verschil zit ‘m in het uiterlijk. Wil je een zwart model, zoals de Mirplay LEO of NIL, of ga je voor de Mirplay GALA of GORDON W, in chique wit? Kies vooral een die het beste bij het interieur van jouw salon past. Daarnaast kies je uit een taboeret met plat zadel of een ponyzadel. Wat je prettig vindt, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. En vind je het fijn om af en toe naar achteren te leunen? Dan heb je de keuze tussen een met leuning of zonder leuning.

Waar koop je jouw ideale kappersfiets?

Fijne kappersfietsen voor dagelijks gebruik vind je op Vakkappers.nl. Bij ons heb je de keuze uit een breed aanbod kwalitatieve modellen van het A-merk Mirplay. Het veelzijdige aanbod biedt zowel zwarte als witte taboeretten, met en zonder leuning, met verschillende zadels en altijd met wendbare wieltjes zodat je jezelf moeiteloos verplaatst. Al onze kappersfietsen worden altijd snel en desgewenst in de salon bezorgd. Wel zo handig!

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
Babyliss Pro Blog - Hero

BaByliss Pro: de beste keuze voor professionals en specialisten

Tondeuses, krultangen, stijltangen, föhns, borstels en meer: BaByliss PRO biedt werkelijk álles wat een haarprofessional nodig heeft. Innovatie, creativiteit en functionaliteit voeren de boventoon in het aanbod. In dit artikel gaan we dieper in op dit toonaangevende kappersmerk en highlighten we enkele toppers met bijzondere features. Het merk door de jaren heen BaByliss PRO werd [...]
Jaguar en Tondeo Kappersscharen

Jaguar en Tondeo: wat onderscheidt deze kappersscharen?

Wie aan kwalitatieve kappersscharen denkt, denkt waarschijnlijk al gauw aan de merken Jaguar en Tondeo. Deze twee topmerken worden vaak in één adem genoemd. Niet zo gek: de merken vallen sinds 2013 onder één bedrijf dat beide merken in dezelfde fabriek produceert. Dit maakt dat er wat overeenkomsten zijn tussen Jaguar- en Tondeo-scharen, maar zéker [...]
Moser Tondeuses

Moser tondeuses: kwalitatieve tondeuses in alle prijsklassen

De geschiedenis van het merk Moser Het merk Moser zag het levenslicht in 1946, in het plaatsje St. Georgen in Duitsland. In het begin van de jaren negentig zat het merk zo in de lift dat er een tweede productielocatie in Hongarije bij kwam. Moser staat sinds in de introductie van het merk voor kwalitatieve [...]