Voor welke kappersfiets (taboeret) kies jij?

3 minuten leestijd
Voor welke kappersfiets (taboeret) kies jij - hero

Als kapper weet jij als geen ander dat een hele dag knippen, scheren en föhnen fysiek zwaar kan zijn. Een goede werkhouding waarbij je staand en zittend werken afwisselt, is key. Door een kwalitatieve kappersfiets (taboeret) of kapperskruk aan te schaffen, verbeter je je werkhouding en hou je je werk beter en langer vol. Maar hoe maak je de keuze voor een goede kappersfiets en waar moet een taboeret aan voldoen? In dit artikel vertellen we het je!

Kappersfietsen in alle soorten en maten

Van een model met plat zadel tot een met ponyzadel en van neutraal zwart tot chique wit: kappersfietsen zijn er in alle soorten en maten. En ga je dan voor een met rugleuning of zonder? Welke je kiest, is vooral een kwestie van smaak en voorkeur. Technisch gezien hebben de meeste kappersfietsen overeenkomsten, zoals een in hoogte verstelbare zitting en haarbestendige wieltjes. 

Het belang van een kwalitatieve taboeret

Een goede, kwalitatieve taboeret is onmisbaar voor iedere kapper. Waarom? Een in hoogte verstelbare kappersfiets zorgt ervoor dat je een actieve, gezonde zithouding kan aannemen tijdens je werk, waardoor je het knippen langer volhoudt. Werken op een kapperskruk kan rugklachten voorkomen en zorgt ervoor dat je langdurig staan – wat een belasting voor je rug, nek en benen kan zijn – kan afwisselen met zittend werken. Een kappersfiets maakt je werk als haarprofessional makkelijker én verantwoorder!

De belangrijkste kenmerken van kappersfietsen

Een goede kappersfiets wordt gekenmerkt door een comfortabele zitting van schuim met hoge dichtheid. Een stoffering met kwaliteits-PVC maakt het af. Deze duurzame materialen zitten niet alleen prettig, maar zorgen er ook voor dat je kappersfiets lang mooi blijft.  Daarnaast zou een kappersfiets geen ergonomische kappersfiets zijn als-ie niet in hoogte verstelbaar zou zijn. Een gasveerpomp zorgt ervoor dat je de taboeret in hoogte kan aanpassen, zodat je altijd op de juiste hoogte kan werken. Tot slot heeft een goede kappersfiets siliconen wieltjes waarmee je geruisloos om je klanten heen rolt. Een haarbestendig wielsysteem voorkomt dat er haren tussen de wieltjes blijven zitten.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen kappersfietsen?

Het grootste verschil zit ‘m in het uiterlijk. Wil je een zwart model, zoals de Mirplay LEO of NIL, of ga je voor de Mirplay GALA of GORDON W, in chique wit? Kies vooral een die het beste bij het interieur van jouw salon past. Daarnaast kies je uit een taboeret met plat zadel of een ponyzadel. Wat je prettig vindt, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. En vind je het fijn om af en toe naar achteren te leunen? Dan heb je de keuze tussen een met leuning of zonder leuning.

Waar koop je jouw ideale kappersfiets?

Fijne kappersfietsen voor dagelijks gebruik vind je op Vakkappers.nl. Bij ons heb je de keuze uit een breed aanbod kwalitatieve modellen van het A-merk Mirplay. Het veelzijdige aanbod biedt zowel zwarte als witte taboeretten, met en zonder leuning, met verschillende zadels en altijd met wendbare wieltjes zodat je jezelf moeiteloos verplaatst. Al onze kappersfietsen worden altijd snel en desgewenst in de salon bezorgd. Wel zo handig!

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
De beste stijltangen

De beste stijltangen van dit moment

Voor het volledig glad en stijl maken van kapsels tot het creëren van beach waves en weelderige krullen: een goede stijltang is onmisbaar in jouw verzameling hair tools. In dit artikel laten we je kennismaken met de beste stijltangen van dit moment en delen we tips voor het onderhoud van jouw stijltang. Waarom een professionele [...]
De haartrends van 2024

De haartrends van 2024 voor mannen en vrouwen

Het haar bijpunten en een eenvoudige fade zetten, kan jij als haarprofessional als de beste. Maar je skills komen pas echt tot zijn recht wanneer je je klanten dé haartrends van 2024 mag aanmeten. Voor vrouwen zijn dat mermaid waves, maar ook de lob is terug van (nooit) weggeweest. Mannen zijn dit jaar helemaal on [...]
de beste tondeuses en trimmers van 2024

Dé beste tondeuses en trimmers van 2024

Ben jij als professional toe aan een nieuwe tondeuse of trimmer, of ben je het hele jaar door op zoek naar het beste van het beste? In dit blog zetten we tijdloze klassiekers, bijzondere nieuwkomers en de meest in het oog springende tondeuses en trimmers van dit moment op een rij. Want wij snappen als [...]