Wahl en Moser tools: Essentiële tips van expert Maurice Leha

4 minuten leestijd
Blog-Wahl-en-Moser-Tools-Hero-Vakkappers

Al bijna 23 jaar werkt Maurice Leha tussen de trimmers, tondeuses en shavers van Wahl en Moser, het professionele groomingmerk dat sinds 1919 tools voor kappers en barbers produceert. Vakkappers sprak met Maurice over zijn vak en passie voor tondeuses. Ook deelt hij handige (onderhouds)tips voor barbers en kappers.

Maak kennis met de wereldklasse service van Wahl: Wahl zorgt ervoor dat jouw Wahl-tools snel weer perfect werken.

Maurice: “Ik ben in 2000 begonnen bij Wahl Nederland als reparateur van Wahl-tools en dat doe ik nog steeds met veel plezier. We krijgen dagelijks tondeuses binnen van kappers en groothandels. De kunst is om ze binnen twee werkdagen gerepareerd te retourneren. We krijgen regelmatig complimenten over deze snelle service, dat drijft ons om het elke dag beter te willen doen.” De Wahl-tools voor de Europese markt komen met name uit Amerika, maar ook in Hongarije en Duitsland heeft Wahl fabrieken. Maurice heeft een kort lijntje met de fabrieken. “Soms komt het voor dat wij een issue niet kunnen verhelpen. In dat geval gaat de fabriek ermee aan de slag.Ik kan ieder kwaliteitsissue melden, het contact is altijd snel en effectief”, vertelt Maurice. Of een tondeuse altijd gelijk wordt aangepast als er een defect wordt gemeld? Zeker niet. “Om een probleem aan een tondeuse of andere tool te verhelpen, wordt het mankement eerst goed onder de loep genomen. Als een tondeuse niet meer goed snijdt, wordt het mes nog niet per definitie aangepast, maar het issue wordt wél serieus genomen en grondig onderzocht. Het doel is om ieder probleem op te lossen voor onze eindgebruikers.”

Gebruik tondeuses, trimmers en shavers als een PRO: Ontdek de tips en tricks van dé Wahl-expert

Met bijna 23 jaar ervaring raakt Maurice niet uitgepraat over tondeuses, trimmers en shavers. De Wahl-reparateur licht toe hoe je deze apparaten gebruikt. “Je werkt met een tondeuse, trimmer en shaver van lang naar kort. Voor langere kniplengten en grotere oppervlakten heb je de tondeuse, die vaak vanaf 0,5 mm werkt. Wil je langere lengtes? Dan kan je met een opzetkam werken. Daarna ga je over op een trimmer, voor de kleinere oppervlaktes, zoals de contouren, bakkenbaarden, nekharen en het kan zelfs gebruikt worden voor figuurtjes. Je werkt dan vaak met een lengte van 0,3 tot 0,4 mm. Een shaver is een finishing tool en bedoeld om stoppeltjes glad te scheren. Dit kan al met een scheerfolie van 0,05 mm, zoals van de Wahl Vanish”, aldus Maurice.

Ontdek jouw perfecte match: Wahl versus Moser! Advies van Maurice om jouw ideale tools te vinden

Wahl nam in 1997 het merk Moser over, wat betekent dat uit de Wahl-fabrieken óók Moser-tools komen. Deze tools hebben veel overeenkomsten, maar zeker ook verschillen, volgens Maurice. “Kwalitatief zijn tondeuses en trimmers van Wahl en Moser gelijkwaardig, maar Wahl-tondeuses en -trimmers worden vaker gebruikt door barbers. Moser ligt juist vaker bij unisexkapsalons. Het systeem van Wahl-tondeuses is toegepast op de trends van vandaag de dag: je kan er bijvoorbeeld de beste skin fades mee maken.” Maar wanneer kies je als professional nou voor Wahl of Moser? Dat is volgens Maurice heel persoonlijk. “Het is echt afhankelijk van je voorkeur op het gebied van met name design en kleur. Wat zoek je als kapper of barber precies? De modellen die de merken voeren, zijn gewoon heel anders. Bij Wahl zit de verstelhendel van de snijbladen aan de zijkant, terwijl Moser de verstelknop aan de achterkant heeft zitten. Het is maar net wat je prettig vindt. Beide merken blinken uit in het kwalitatieve snijblad”, legt Maurice uit.

Waar koop je Wahl en Moser Tools?

Om zeker te zijn van de kwaliteit en authenticiteit van jouw tools, koop je deze tools altijd bij een officiële dealer van Wahl. Als een officiële dealer vind je bij Vakkappers een volledig assortiment aan van beide merken.

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
Olivia Garden - Blog

Ontdek de luxueuze haarborstels van Olivia Garden

Met bijna zestig jaar aan expertise, verkooppunten in honderd landen en ruim vijftig patenten is Olivia Garden met recht een grote speler in de kappersbranche te noemen. De luxueuze, hoogwaardige en functionele haarborstels van het van oorsprong Belgische merk scoren hoge ogen bij haarprofessionals over de hele wereld. Nog niet bekend met Olivia Garden? We [...]
Inspiratie Blog MIRPLAY - Hero

Richt je salon of barbershop in met Mirplay

Of je nu voor hypermodern of juist retro gaat: met de salonoplossingen van Mirplay kan je jouw kapsalon of barbershop inrichten volgens je eigen smaak. De unieke saloninrichtingen van Mirplay zijn veelzijdig qua design, van topkwaliteit, comfortabel en uiterst duurzaam. In dit artikel gaan we in op een aantal trends in salonoplossingen, geven we handige [...]