Wat heb je nodig voor de saloninrichting?

3 minuten leestijd

De saloninrichting

Iedere professionele kapper heeft natuurlijk een mooie kapsalon nodig. Je wilt een goede indruk maken op je klanten en ervoor zorgen dat ze terugkomen voor een volgende knipbeurt. Daarom is het belangrijk dat je jouw kapsalon sfeervol inricht. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je alle voorzieningen in de kapsalon hebt, zodat je eenvoudig je werkzaamheden kunt uitvoeren. Ook is het belangrijk dat de klant maximaal comfort ervaart tijdens zijn knipbeurt. In dit artikel geven we een aantal tips zodat jij een stijlvol saloninrichting kunt creëren.

Pompstoel 

Als je een nieuw kapsalon gaat openen, dan heb je zonder twijfel natuurlijk een pompstoel nodig. Dit is de plek waar je je klanten gaat knippen. Het is dus belangrijk dat je een comfortabele pompstoel aanschaft waarin de klant lekker kan zitten. Daarnaast moet de pompstoel eenvoudig in hoogte kunnen worden versteld. Dit is essentieel, want het is belangrijk dat jij op de juiste hoogte knipt. Een goed postuur is heel belangrijk als je geen gezondheidsklachten wilt krijgen. 

Meestal plaats je de pompstoel op een centrale plek in de kapsalon. Het liefst op een plek waar veel ruimte is en waar je makkelijk kunt bewegen. Vaak is dit aan de zijde van de salontafel. 

Wachtruimte 

Ook al moet je klanten een afspraak maken voor het knippen, het kan voorkomen dat je nog bezig bent met de vorige klant. Daarom is het belangrijk dat je een hoek in de kapsalon inricht als wachtruimte. Zorg ervoor dat hier comfortabele stoelen staan zodat je klanten rustig kunnen wachten. Daarnaast mogen je klanten zich niet vervelen. We raden je dan ook aan om bijvoorbeeld een tv in de wachtruimte te plaatsen of wat tijdschriften op een tafel te leggen. Om de klant maximaal comfort te geven, kun je ervoor kiezen om een koffiemachine te plaatsen in de wachtruimte. Hier zul je zelf ook van profiteren, want bijna iedereen houdt wel van een lekkere kop koffie. 

Wasunit 

Het is belangrijk dat je minimaal één wasunit in de kapsalon hebt. Je moet namelijk het haar van je klanten kunnen wassen, wat efficiënt en comfortabel moet gebeuren. Een wasunit is een dure investering, daarom moet je goed overwegen welke wasunit je graag wilt hebben. Het is belangrijk dat de stoelen van de wasunits comfortabel zijn en dat de wasbakken groot genoeg zijn. We raden je aan om de wasunit op een centrale plek in de kapsalon te installeren waar veel ruimte is. Je moet je namelijk makkelijk om de wasunit heen kunnen bewegen. 

Wandspiegel

Uiteraard heb je ook een grote wandspiegel nodig. De klant moet natuurlijk kunnen zien wat jij met zijn haar aan het doen bent. Zorg ervoor dat de spiegel groot genoeg is, het kan geen kwaad als de spiegel wat groter is dan je had verwacht. Om het helemaal af te maken kun je een speciaal meubel kopen waarin de spiegel kan worden bevestigd. Dit geeft meer sfeer aan je kapsalon en zorgt ervoor dat jouw kapsalon er strak uitziet.

Als je de bovenstaande tips volgt, dan heb je alle meubels in huis die je nodig hebt om een succesvolle kapsalon te openen. Daarnaast ziet jouw kapsalon er ook nog eens stijlvol uit. 

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
Babyliss Pro Blog - Hero

BaByliss Pro: de beste keuze voor professionals en specialisten

Tondeuses, krultangen, stijltangen, föhns, borstels en meer: BaByliss PRO biedt werkelijk álles wat een haarprofessional nodig heeft. Innovatie, creativiteit en functionaliteit voeren de boventoon in het aanbod. In dit artikel gaan we dieper in op dit toonaangevende kappersmerk en highlighten we enkele toppers met bijzondere features. Het merk door de jaren heen BaByliss PRO werd [...]
Jaguar en Tondeo Kappersscharen

Jaguar en Tondeo: wat onderscheidt deze kappersscharen?

Wie aan kwalitatieve kappersscharen denkt, denkt waarschijnlijk al gauw aan de merken Jaguar en Tondeo. Deze twee topmerken worden vaak in één adem genoemd. Niet zo gek: de merken vallen sinds 2013 onder één bedrijf dat beide merken in dezelfde fabriek produceert. Dit maakt dat er wat overeenkomsten zijn tussen Jaguar- en Tondeo-scharen, maar zéker [...]
Moser Tondeuses

Moser tondeuses: kwalitatieve tondeuses in alle prijsklassen

De geschiedenis van het merk Moser Het merk Moser zag het levenslicht in 1946, in het plaatsje St. Georgen in Duitsland. In het begin van de jaren negentig zat het merk zo in de lift dat er een tweede productielocatie in Hongarije bij kwam. Moser staat sinds in de introductie van het merk voor kwalitatieve [...]