Welke kleurtechniek bied je aan?

4 minuten leestijd
Welke kleurtechniek kies je?

Je wilt graag op meer manieren het haar van je klanten kleuren en de klant bepaalt de kleur. Maar voor welke kleurtechniek kies je? Het zijn er veel, waardoor de keuze niet altijd makkelijk is. Bij het kleuren van haar is het in ieder geval het belangrijk om rekening te houden met de structuur van het haar. Heb je fijn of dik haar, krullend of steil haar? Het is aan jou als ervaren kleurspecialist om met de klant te overleggen. Dan krijg je klant een nog beter inzicht in welke techniek het beste bij hem of haar past. 

Bij Vakkappers helpen we je intussen alvast graag op weg. Dat doen we door de verschillende kleurtechnieken hieronder aan je uit te leggen. Dan weet je wat de verschillen zijn en kan je op basis daarvan alvast een keuze maken. 

7 verschillende kleurtechnieken

Bij Vakkappers onderscheiden we de volgende 7 kleurtechnieken:

  • Volledige haarkleuring

Volledige haarkleuring begint altijd met het kleuren van de basis; de aanzet van het haar. De aanzet van het haar is nieuwer dan het haar dat ‘al verder je hoofd uitgegroeid is’. Zeker als je jouw haar eerder verfde, is het haar dichter naar de punten toe meer beschadigd dan het haar vlak bij de hoofdhuid. Hoe meer beschadigd het haar is, des te meer slurpt het de kleuring op en des te sterker kleurt het. Het gezondere haar heeft daar meer tijd voor nodig en heeft van nature ook een betere bescherming tegen het chemische proces.

  • Balayage

Balayage betekent in het Frans vegen. De kleurspecialist veegt de verf uit de vrije hand op het haar en is vooral gericht op de uiteinden van het haar. De aanzet wordt donkerder gehouden voor een natuurlijkere uitstraling. Bij deze methode is het niet nodig om het haar in aluminiumfolie te wikkelen.

  • Ombre

Bij ombre blijven de wortels van het haar donkerder, net als bij balayage het geval is. De kapper maakt het haar lichter vanaf de aanzet, waardoor de punten bij ombre nog lichter worden. Bij balayage is de overgang subtieler. Bij ombre is de scheiding tussen beide kleuren duidelijker zichtbaar. Beide technieken komen het best tot hun recht bij halflang en lang haar.

  • Bronde

Bronde is niet per se een techniek, maar wel een populaire kleur op het moment. Dit is het meest geschikt als je van nature bruin haar hebt. Bronde zit tussen bruin en blond in. Door subtiele highlights van bruine en blonde tinten worden de kleuren op een hele natuurlijke manier met elkaar versmolten. Dit geeft een mooi sunkissed effect.

  • Highlights

Deze populaire techniek is op verschillende manieren uit te voeren, zoals met folies, de badmuts (verouderde methode), de kam of met Fluid Hair Painting. Highlights komen zowel in blond als bruin haar goed tot hun recht. Highlights maken je haar levendiger, geven het meer volume en laten je gezicht beter uitkomen.

  • Dip dye

Dip dye is het kleuren van de uiteinden van je haar alsof je met de punten in een emmer met verf terechtkwam. Om het effect te vergroten, worden bij deze techniek felle kleuren of kleuren die totaal anders zijn dan de rest van het haar gebruikt. Geen subtiele verftechniek, wel een fashion statement! 

  • Babylights

Als je jouw haar graag wilt opfrissen met kleur maar niet te drastisch, dan zijn babylights ideaal. Het zijn eigenlijk zeer subtiele highlights waardoor je haar er heel natuurlijk uitziet. Babylights zitten niet door je hele haar, maar vooral rondom je kruin en gezicht. Deze techniek zet je gezicht in de spotlight door het te ‘framen’. Deze techniek is op elke haarkleur en -lengte toe te passen. Een groot voordeel is dat babylights onderhoudsarm zijn: het stoort niet als ze uitgroeien.

Alles voor haarkleuring shop je bij Vakkappers

Volledige kleuring, balayage, ombre, bronde, highlights, dip dye of babylights; welke kleurtechniek past het beste bij salon en klant? Wat het antwoord ook is, de producten die je voor de kleuring nodig hebt shop je bij Vakkappers. Ontdek ons uitgebreide assortiment haarkleurproducten hier. Heb je nog vragen of advies nodig? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
Babyliss Pro Blog - Hero

BaByliss Pro: de beste keuze voor professionals en specialisten

Tondeuses, krultangen, stijltangen, föhns, borstels en meer: BaByliss PRO biedt werkelijk álles wat een haarprofessional nodig heeft. Innovatie, creativiteit en functionaliteit voeren de boventoon in het aanbod. In dit artikel gaan we dieper in op dit toonaangevende kappersmerk en highlighten we enkele toppers met bijzondere features. Het merk door de jaren heen BaByliss PRO werd [...]
Jaguar en Tondeo Kappersscharen

Jaguar en Tondeo: wat onderscheidt deze kappersscharen?

Wie aan kwalitatieve kappersscharen denkt, denkt waarschijnlijk al gauw aan de merken Jaguar en Tondeo. Deze twee topmerken worden vaak in één adem genoemd. Niet zo gek: de merken vallen sinds 2013 onder één bedrijf dat beide merken in dezelfde fabriek produceert. Dit maakt dat er wat overeenkomsten zijn tussen Jaguar- en Tondeo-scharen, maar zéker [...]
Moser Tondeuses

Moser tondeuses: kwalitatieve tondeuses in alle prijsklassen

De geschiedenis van het merk Moser Het merk Moser zag het levenslicht in 1946, in het plaatsje St. Georgen in Duitsland. In het begin van de jaren negentig zat het merk zo in de lift dat er een tweede productielocatie in Hongarije bij kwam. Moser staat sinds in de introductie van het merk voor kwalitatieve [...]