Welke kleurtechniek bied je aan?

4 minuten leestijd
Welke kleurtechniek kies je?

Je wilt graag op meer manieren het haar van je klanten kleuren en de klant bepaalt de kleur. Maar voor welke kleurtechniek kies je? Het zijn er veel, waardoor de keuze niet altijd makkelijk is. Bij het kleuren van haar is het in ieder geval het belangrijk om rekening te houden met de structuur van het haar. Heb je fijn of dik haar, krullend of steil haar? Het is aan jou als ervaren kleurspecialist om met de klant te overleggen. Dan krijg je klant een nog beter inzicht in welke techniek het beste bij hem of haar past. 

Bij Vakkappers helpen we je intussen alvast graag op weg. Dat doen we door de verschillende kleurtechnieken hieronder aan je uit te leggen. Dan weet je wat de verschillen zijn en kan je op basis daarvan alvast een keuze maken. 

7 verschillende kleurtechnieken

Bij Vakkappers onderscheiden we de volgende 7 kleurtechnieken:

  • Volledige haarkleuring

Volledige haarkleuring begint altijd met het kleuren van de basis; de aanzet van het haar. De aanzet van het haar is nieuwer dan het haar dat ‘al verder je hoofd uitgegroeid is’. Zeker als je jouw haar eerder verfde, is het haar dichter naar de punten toe meer beschadigd dan het haar vlak bij de hoofdhuid. Hoe meer beschadigd het haar is, des te meer slurpt het de kleuring op en des te sterker kleurt het. Het gezondere haar heeft daar meer tijd voor nodig en heeft van nature ook een betere bescherming tegen het chemische proces.

  • Balayage

Balayage betekent in het Frans vegen. De kleurspecialist veegt de verf uit de vrije hand op het haar en is vooral gericht op de uiteinden van het haar. De aanzet wordt donkerder gehouden voor een natuurlijkere uitstraling. Bij deze methode is het niet nodig om het haar in aluminiumfolie te wikkelen.

  • Ombre

Bij ombre blijven de wortels van het haar donkerder, net als bij balayage het geval is. De kapper maakt het haar lichter vanaf de aanzet, waardoor de punten bij ombre nog lichter worden. Bij balayage is de overgang subtieler. Bij ombre is de scheiding tussen beide kleuren duidelijker zichtbaar. Beide technieken komen het best tot hun recht bij halflang en lang haar.

  • Bronde

Bronde is niet per se een techniek, maar wel een populaire kleur op het moment. Dit is het meest geschikt als je van nature bruin haar hebt. Bronde zit tussen bruin en blond in. Door subtiele highlights van bruine en blonde tinten worden de kleuren op een hele natuurlijke manier met elkaar versmolten. Dit geeft een mooi sunkissed effect.

  • Highlights

Deze populaire techniek is op verschillende manieren uit te voeren, zoals met folies, de badmuts (verouderde methode), de kam of met Fluid Hair Painting. Highlights komen zowel in blond als bruin haar goed tot hun recht. Highlights maken je haar levendiger, geven het meer volume en laten je gezicht beter uitkomen.

  • Dip dye

Dip dye is het kleuren van de uiteinden van je haar alsof je met de punten in een emmer met verf terechtkwam. Om het effect te vergroten, worden bij deze techniek felle kleuren of kleuren die totaal anders zijn dan de rest van het haar gebruikt. Geen subtiele verftechniek, wel een fashion statement! 

  • Babylights

Als je jouw haar graag wilt opfrissen met kleur maar niet te drastisch, dan zijn babylights ideaal. Het zijn eigenlijk zeer subtiele highlights waardoor je haar er heel natuurlijk uitziet. Babylights zitten niet door je hele haar, maar vooral rondom je kruin en gezicht. Deze techniek zet je gezicht in de spotlight door het te ‘framen’. Deze techniek is op elke haarkleur en -lengte toe te passen. Een groot voordeel is dat babylights onderhoudsarm zijn: het stoort niet als ze uitgroeien.

Alles voor haarkleuring shop je bij Vakkappers

Volledige kleuring, balayage, ombre, bronde, highlights, dip dye of babylights; welke kleurtechniek past het beste bij salon en klant? Wat het antwoord ook is, de producten die je voor de kleuring nodig hebt shop je bij Vakkappers. Ontdek ons uitgebreide assortiment haarkleurproducten hier. Heb je nog vragen of advies nodig? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
De beste kappersscharen - Hero Vakkappers

De beste kappersscharen voor jou

Een professionele kappersschaar voor het recht afknippen van haar, voor schuin afknippen, om uit te dunnen en te snijden: jij als kapper weet als geen ander dat je niet zonder kwalitatieve, complete set kappersscharen kan. En dat één kappersschaar niet voldoende is om aan de behoeften van al je klanten te voldoen. In dit blog [...]
Salon Ambience Blog

Salon Ambience biedt het beste meubilair voor jouw salon

Of je nu voor een moderne inrichting gaat, een minimalistische look wil of juist een klassiek interieur: bij het Italiaanse merk Salon Ambience vind je het beste meubilair voor jouw salon. Je bent aan het juiste adres als je zoekt naar kwalitatieve, creatieve en duurzame salonmeubels. Het aanbod kappersstoelen, barberstoelen, wasunits en kaptafels van Salon [...]
Föhns voor jouw haar

De beste föhns voor jouw haartype  

Gebruik jij een föhn om je krullen meer definitie te geven? Of juist om je lokken silky sleek te föhnen? Met een föhn en verschillende opzetstukken voor een föhn kan je alle kanten op! Maar dan moet je wel weten welke föhn bij je haartype past. In dit artikel laten we je een aantal goede [...]