De beste merken voor kappersscharen

3 minuten leestijd

Het belangrijkste instrument van iedere kapper is natuurlijk de kapperschaar. Geen enkele kapper kan zijn werk goed verrichten zonder een goede kappersschaar. Voor elke handeling bestaat een andere schaar. Zo is er een effileerschaar, coupeschaar en knipschaar. Binnen deze type scharen bestaat ook nog een verschil. Er zijn namelijk verschillende merken die kappersscharen aanbieden. 

Ieder merk heeft een andere prijs en kwaliteit. Een hoogwaardige kapper met veel klanten zal natuurlijk het geld hebben voor een echte kwaliteitsschaar, maar een beginner zal waarschijnlijk genoegen nemen met een goedkopere schaar. In dit artikel lees je alles over de verschillende merken omtrent kappersscharen. 

Jaguar kappersscharen 

Als we het hebben over kappersscharen, dan kan Jaguar natuurlijk niet ontbreken. Jaguar is één van de bekendste en beste merken die er is. Het merk staat bekend om haar kwaliteit en heeft een hoge reputatie in de kapperswereld. Jaguar werd geïntroduceerd in 1932, toen nog onder een andere naam. Door al die jaren heen heeft Jaguar altijd zijn reputatie hoog weten te houden. 

Eén van de beste scharen in het huidige assortiment van Jaguar is de Jaguar Gold Line Heron Titan 5.5’’ Knipschaar. Dit is een échte eliteschaar voor de professionele vakkapper. Je betaalt iets meer voor deze schaar, maar dan haal je ook een schaar van hoge kwaliteit in huis die lang meegaat. 

Daarnaast ziet het design van deze schaar er zeer aantrekkelijk uit. De mesbladen zijn super scherp waarmee je zonder moeite kunt knippen. Daarnaast is deze schaar voorzien van verschillende accessoires die ervoor zorgen dat je comfortabel kunt knippen. Het design van de schaar is er zo op gericht om je handen zo min mogelijk te belasten.

Kiepe kappersscharen

Kiepe is een andere echte topper onder de kappersscharen. Dit merk focust zich vooral op het pragmatische aspect. De scharen zijn er dus vooral op gericht om goed het haar te knippen. De scharen van Kiepe maken dan ook gebruik van de modernste technieken waarmee je met veel precisie kunt knippen. 

De Kiepe Academy Plastic Handle 5.5” Knipschaar is een van de bekendste scharen van Kiepe. Deze schaar heeft een zeer aantrekkelijke prijs en is dus uitermate geschikt voor de beginnende kapper. De handvaten zijn van plastic gemaakt, maar de bladen zijn van roestvrij staal gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de schaar lang meegaat. Daarnaast is deze schaar in verschillende formaten verkrijgbaar. Zo kun je zelf kiezen welke schaar jij het fijnst vindt knippen.

Tondeo kappersscharen

De Tondeo kappersscharen zijn afkomstig uit de plaats Solingen in Duitsland. Deze scharen zijn gericht op kwaliteit en ergonomie. Het merk heeft een groot aanbod aan verschillende scharen. Of je nu op zoek bent naar een schaar voor beginners of een schaar voor een echte professionele kapper, met een Tondeo kappersschaar zit je altijd goed. 

Een echte topschaar van Tondeo is bijvoorbeeld de Tondeo C Line Butler Classic 46 Coupeschaar 6.25”. Deze coupeschaar is van echte kwaliteit en is dan ook ideaal voor barbers. Dit betreft een coupeschaar, dus de schaar is perfect om bijvoorbeeld het haar uit te dunnen. Deze schaar heeft maximaal comfort tijdens het knippen. Zo knip jij met gemak het haar van al je klanten. 

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts

De beste tools van BaByliss PRO 4Artists

Föhns, tondeuses, trimmers en stijltangen die qua design top of the bill zijn én daarnaast functionaliteiten hebben die jouw werk als kapper stukken makkelijker en fijner maken: maak kennis met de tools van BaByliss PRO 4Artists. We vertellen je wat dit professionele merk zo bijzonder maakt en waarom je als kapper niet zonder kan. Wat [...]
Krullen föhnen - Hero Vakkappers

De beste manier om krullen te föhnen

Iedere kapper die regelmatig krullencoupes voor zich heeft weet: het föhnen van krullen is een vak apart. De ene krul is de andere niet, dus maatwerk is nodig voor een glanzende krullenbos. Welke producten gebruik je daarvoor en föhn je de krullen het beste zodat ze tot z’n recht komen? In dit artikel vertellen we [...]
De beste kappersscharen - Hero Vakkappers

De beste kappersscharen voor jou

Een professionele kappersschaar voor het recht afknippen van haar, voor schuin afknippen, om uit te dunnen en te snijden: jij als kapper weet als geen ander dat je niet zonder kwalitatieve, complete set kappersscharen kan. En dat één kappersschaar niet voldoende is om aan de behoeften van al je klanten te voldoen. In dit blog [...]