Vakkpapers-afbeelding-23

Kappersgereedschap

Een goede kapper beschikt natuurlijk over goed kappersgereedschap, maar het is natuurlijk belangrijk dat je goed omgaat met dit gereedschap om blessures te voorkomen en ervoor te zorgen dat het gereedschap zo lang mogelijk meegaat. In dit artikel vind je een aantal tips om op een verantwoorde wijze je kappersgereedschap te gebruiken. 

De pompstoel

Het is belangrijk dat je de pompstoel makkelijk kunt verstellen zodat je deze op de juiste hoogte kunt instellen. Hiermee voorkom je dat je in een verkeerde houding werkt en blessures oploopt. Het onderstel van de pompstoel moet stabiel zijn, zodat de stoel niet beweegt als je aan het werk bent. Daarnaast is het ook belangrijk dat je je voeten op het onderstel kunt zetten om je benen te laten rusten. De stoel moet kunnen draaien, zodat je de stoel makkelijk kunt bewegen en niet veel kracht hoeft te zetten. 

Werkruimte rond de pompstoel

De pompstoel moet niet te groot zijn, jij moet naast de stoel kunnen staan of zitten. Op deze manier zorg je ervoor dat je je armen niet hoeft uit te strekken en makkelijk bij het haar van je klant kunt. Je hebt aan de zijkant minimaal een halve meter werkruimte nodig. Zorg er dus voor dat de stoel niet te dicht op een muur staat, zodat je makkelijk om de stoel heen kunt bewegen. Deze maatregelen zorgen ervoor dat je de klant makkelijk kunt knippen zonder veel kracht uit te oefenen, wat de kans op blessures vermindert.

Kinderstoel

Het is belangrijk dat je de juiste stoel voor kinderen gebruikt, want kinderen zijn een stuk kleiner dan volwassen personen. Als je je niet hieraan aanpast, dan werk je in een verkeerde werkhouding wat de kans op blessures verhoogt. Voor kinderen tussen de 1,15 en 1,60 meter gebruik je een stoelverhoger van 0,20 meter. Dit zorgt ervoor dat de stoel wordt verhoogd waardoor jij niet hoeft te bukken als je aan het werk bent. Bij kinderen die kleiner zijn dan 1,15 meter moet je een aparte stoel gebruiken die je kunt verstellen in de hoogte. Zo kun je de stoel extra hoog maken waardoor jij altijd in een goed positie aan het werk bent.

Kappersfiets

Een kappersfiets is een stoel die je in de hoogte kunt verstellen. Je gebruikt deze stoel als je technische handeling moet verrichten, bijvoorbeeld knippen, verven of wassen. Iedereen die in de kapperszaak werkt, moet de beschikking hebben over een kappersfiets. De stoel mag geen rugleuning hebben, zodat je in een goede houding kunt werken. Daarnaast moet de stoel makkelijk in hoogte verstelbaar zijn om rugklachten te vermijden. Verder moet de stoel makkelijk kunnen draaien.

Kappersschaar

Het is belangrijk dat je de kapperschaar goed vasthoudt om klachten in je pols en vingers te voorkomen. Houd de schaar vast zoals je dat normaal ook zou doen, zorg ervoor dat je vingers op één lijn liggen en leg je pink op de pinksteun. Dit zorgt ervoor dat je hand goed wordt ondersteund waardoor je minder kracht hoeft te zetten. Een schaar met ongelijke beenlengte (dus twee handvaten die niet even lang zijn) kan zorgen voor meer comfort. 

INSPIRATIE

Arganolie en keratine voor je haar: de verschillen
Arganolie en keratine voor je haar Heb je droog en beschadigd haar? Ben je te enthousiast geweest met hete stylingtools of wil je je lokken gewoon een oppepper geven? Arganolie en keratine zijn wonderingrediënten als het aankomt op het intensief voeden, verzorgen en hydrateren van je haar. Arganolie bevat volop essentiële vetzuren die je haar...
Lees meer
De beste haarverzorgingsroutine voor gezond haar
De ultieme haarverzorgingsroutine Shampoo, conditioner, masker, olie, serum… Maak van een uitgebreide haarverzorgingsroutine gerust een wekelijkse gewoonte. Want echt: hoe meer je investeert in goede producten die passen bij jouw haartype, hoe gezonder je lokken en hoe mooier je haar valt. Door de juiste routine voor jouw haar te volgen én de beste producten voor...
Lees meer
De beste baardverzorgingsroutine voor een mooie baard
Je baard in topconditie houden is met de juiste baardverzorgingsroutine een koud kunstje. En die routine voor je baard hoeft echt geen half uur te duren: met een paar tips & tricks en de juiste baardproducten ben je iedere ochtend in no time klaar. In dit artikel delen we de beste baardverzorgingsroutine voor een gezonde,...
Lees meer
Balayage, ombre en strobing: de mooiste haarverftrends
Balayage, ombre en strobing: dit zijn dé haarverftrends Vergeet het laten aanbrengen van één kleur haarverf: bij de haarverftrends van dit moment spelen kappers met twee, drie of zelfs meerdere tinten verf. Balayage, highlights, ombre en strobing geven een natuurlijk kleurverloop aan je haar, zorgen voor optisch meer beweging in het haar en maken je...
Lees meer
Previous
Next
0
WINKELMAND
  • No products in the cart.