pexels-cottonbro-3993320.jpg-1024x704

Kappersopleidingen

Kappersopleidingen

Heb je passie voor haar en zou je graag kapper willen worden? Dan is het zaak dat je eerst de kappersopleiding afrond voordat je aan de slag kunt als volwaardig kapper. Zodra jij de kappersopleiding hebt afgerond, weet je meteen wat je moet doen als je iemand met futloos haar ziet. Jij weet hoe je iemand weer mooie glansrijke krullen geeft en dode haarpunten zijn verleden tijd als de klant jou voor zich heeft. Jij weet precies welke schaar je nodig hebt. Of het nu gaat om bijknippen of effileren, jij weet precies wat je moet doen. In dit artikel leggen we uit wat de kappersopleiding precies is en voor wie deze is bedoeld. 

Voor wie is de kappersopleiding?

De kappersopleiding is voor iedereen die graag aan de slag wil als kapper of een eigen kapperszaak wil beginnen. Ook voor mensen die graag kapper aan huis willen worden, is de kappersopleiding ideaal. Je werkt elke dag met andere mensen als je kapper bent, dus het is zeker een voordeel als je sociaal bent ingesteld en makkelijk met iedereen een praatje kunt maken. Daarnaast moet je natuurlijk passie voor haar hebben. Je moet er altijd naar streven om iedereen een zeer strak kapsel te geven. Verder moet je er ook rekening mee houden dat het kappersberoep zwaar is, je moet lange dagen maken en hard werken. Maar het kappersvak is vooral een heel leuk en mooi beroep. 

Hoe ziet de kappersopleiding eruit?

Hoelang de kappersopleiding precies duurt, hangt meestal af van de opleiding. Als we uitgaan van een standaard mbo-opleiding, dan duurt de kappersopleiding meestal 1 á 2 jaar. Dit kan ook korter zijn als je laat zien dat je zeer goed kunt knippen. Uiteraard ligt de focus hier op praktijkervaring, je laat dus vaak zien wat je kunt. Dit doe je door modellen te knippen, deze modellen moet je meestal zelf uitnodigen. Het traject is er meestal zo op gericht dat je een paar dagen per week naar school gaat en een paar dagen per week stage loopt in een kapsalon. Zo kun je theorie en praktijk perfect met elkaar combineren en wordt jij een echte top kapper. 

Wat leer je op de kappersopleiding?

Je krijgt een aantal dagen per week les. Tijdens deze dagen leer je verschillende dingen. Hieronder staan een aantal van de punten waar aandacht aan wordt besteed kort toegelicht:

  • Kniptechnieken: uiteraard zijn de kniptechnieken het belangrijkste dat je moet leren. Je leert onder andere hoe je moet opscheren, kort knippen, effileren, scheren en nog veel meer kniptechnieken. 
  • Je leert hoe je het haar goed moet verzorgen. Zo leer je welke verzorgingsproducten je moet gebruiken voor elk type haar.
  • Verder leer je hoe je het haar moet wassen. Je leert onder andere welke shampoo je het beste kunt gebruiken in verschillende situaties. 
  • Ook de föhntechnieken komen aan bod. Je moet natuurlijk weten hoe je met een föhn om moet gaan en hoe je het haar het beste kunt drogen. 


Dit zijn de belangrijkste aspecten die je leert tijdens de kappersopleiding. Uiteraard krijg je veel meer aangeleerd. Zo moet je bijvoorbeeld ook weten hoe de administratie van een kapperszaak werkt.

INSPIRATIE

Arganolie en keratine voor je haar: de verschillen
Arganolie en keratine voor je haar Heb je droog en beschadigd haar? Ben je te enthousiast geweest met hete stylingtools of wil je je lokken gewoon een oppepper geven? Arganolie en keratine zijn wonderingrediënten als het aankomt op het intensief voeden, verzorgen en hydrateren van je haar. Arganolie bevat volop essentiële vetzuren die je haar...
Lees meer
De beste haarverzorgingsroutine voor gezond haar
De ultieme haarverzorgingsroutine Shampoo, conditioner, masker, olie, serum… Maak van een uitgebreide haarverzorgingsroutine gerust een wekelijkse gewoonte. Want echt: hoe meer je investeert in goede producten die passen bij jouw haartype, hoe gezonder je lokken en hoe mooier je haar valt. Door de juiste routine voor jouw haar te volgen én de beste producten voor...
Lees meer
De beste baardverzorgingsroutine voor een mooie baard
Je baard in topconditie houden is met de juiste baardverzorgingsroutine een koud kunstje. En die routine voor je baard hoeft echt geen half uur te duren: met een paar tips & tricks en de juiste baardproducten ben je iedere ochtend in no time klaar. In dit artikel delen we de beste baardverzorgingsroutine voor een gezonde,...
Lees meer
Balayage, ombre en strobing: de mooiste haarverftrends
Balayage, ombre en strobing: dit zijn dé haarverftrends Vergeet het laten aanbrengen van één kleur haarverf: bij de haarverftrends van dit moment spelen kappers met twee, drie of zelfs meerdere tinten verf. Balayage, highlights, ombre en strobing geven een natuurlijk kleurverloop aan je haar, zorgen voor optisch meer beweging in het haar en maken je...
Lees meer
Previous
Next
0
WINKELMAND
  • No products in the cart.