De beste professionele tondeuses voor jouw salon of barbershop

4 minuten leestijd
Professionele-tondeuses-voor-alle-salons-en-barbershops-Vakkappers.nl

Tondeuses in alle soorten en maten

Als professional kan je niet zonder kwalitatieve tondeuse. Een degelijk, krachtig apparaat waarmee je uren scheer- en trimplezier hebt. Maar waar kies je voor? In de wereld van goede, professionele tondeuses valt veel te kiezen. Een tondeuse is er in verschillende soorten en maten, waarbij het belangrijkste onderscheid zit in een draadloze tondeuse of een tondeuse met snoer, het gewicht en het design van de tondeuse. Daarnaast verschillen professionele tondeuses in prijs. De meest betaalbare tondeuse begint rond € 40, terwijl de meest luxueus uitgevoerde tondeuses richting de € 400 gaan. Dit prijsverschil zit ‘m veelal in de motor en het design.

De belangrijkste features voor een tondeuse

Om er prettig en langdurig mee te kunnen werken, moet een tondeuse aan best wat eisen voldoen. Een van de belangrijkste eigenschappen van een goede tondeuse is de motor. Kijk hierbij altijd naar het aantal rpm, rotations per minute. Een zeer krachtige motor zit bijvoorbeeld op 6300 rpm. Een andere handige feature van een tondeuse is een LCD-scherm. Op tondeuses met een LCD-scherm staat nauwkeurig aangegeven hoe lang de batterij nog meegaat. Kijk daarnaast naar het aantal bijgeleverde opzetkammen. Een goede professionele tondeuse wordt vaak geleverd met minimaal vier verschillende opzetkammen. Zo kan je je tondeuse veelzijdig inzetten in jouw salon!

Hoe maak je jouw professionele tondeuse schoon?

Hoe beter je je tondeuse onderhoudt, hoe langer je plezier hebt van je apparaat. Maak de tondeuse na elke scheerbeurt schoon met het meegeleverde onderhoudsborsteltje. Zo verwijder je losse haartjes die ervoor kunnen zorgen dat de mesjes bot worden. Maak je tondeuse één keer per week grondiger schoon met alcohol. Neem een kleine hoeveelheid isopropylalcohol en druppel het voorzichtig over de tanden van de tondeuse. Droog af met een handdoekje en je tondeuse kan er weer tegenaan. Ook speciale tondeuse-olie, Cleaning Spray en Blade Ice Spray helpen de levensduur van je tondeuse te verlengen en is onmisbaar in je salon.

De nieuwste modellen professionele tondeuses

De wereld van tondeuses is continu in beweging. Merken als Wahl, Moser en BaByliss Pro introduceren regelmatig nieuwe modellen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologieën. Een nieuwe toevoeging aan het assortiment van Moser is de Kuno-tondeuse. Deze tondeuse won onlangs de iF Design Award 2022, een prijs die aantoont dat deze tondeuse uitblinkt in innovatie en productdesign. Op zoek naar de nieuwere modellen van BaByliss? De opvallende Pro 4Artists Lo-ProFX en Pro 4Artists ChameleonFX zijn onlangs geïntroduceerd en echte eyecatchers in het assortiment van BaByliss. Wie op zoek is naar het nieuwste van het nieuwste van Wahl gaat voor de Cordless Legend, een stijlvolle, opvallende tondeuse binnen de 5 Star Series van Wahl.

Zo maak je de keuze voor een professionele tondeuse

Stel jezelf vóór aanschaf de vraag hoe vaak je een tondeuse nodig denkt te hebben. Ga je er dagelijks langere tijd mee scheren? Dan is het raadzaam een tondeuse met snoer aan te schaffen. Deze tondeuses gaan langer mee en voorkomen dat je een scheerbeurt moet onderbreken omdat de accu leeg is. Ook is het prettig om een lichtgewicht tondeuse te kopen wanneer je de tondeuse vaak nodig hebt. Hoe lichter de tondeuse, hoe ergonomischer. Tot slot kijk je uiteraard naar het design van de tondeuse. Ga je voor een degelijk, no-nonsense apparaat, zoals de Moser 1400 of de Moser NEO Clipper? Of wil je juist dat de tondeuse een van de eyecatching topstukken van jouw salon wordt? In dat geval zijn de Wahl Senior Cordless Tondeuse,  Andis Master Cordless Limited Edition Gold Tondeuse en de BaByliss Pro 4Artists ChameleonFX goede keuzes. Wat jouw keuze ook is, koop jouw nieuwe professionele tondeuse bij een officiële dealer zo ben jij altijd gegarandeerd van kwaliteit, service en garantie.

Het is daarom dat je bij Vakkappers jouw nieuwe tondeuse shopt van Wahl, Moser, Babyliss Pro, Andis en alle andere mooie merken. Neem gerust contact met ons op om je te laten adviseren over de tondeuse die het beste bij jou past. Wij helpen je graag.

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
De beste stijltangen

De beste stijltangen van dit moment

Voor het volledig glad en stijl maken van kapsels tot het creëren van beach waves en weelderige krullen: een goede stijltang is onmisbaar in jouw verzameling hair tools. In dit artikel laten we je kennismaken met de beste stijltangen van dit moment en delen we tips voor het onderhoud van jouw stijltang. Waarom een professionele [...]
De haartrends van 2024

De haartrends van 2024 voor mannen en vrouwen

Het haar bijpunten en een eenvoudige fade zetten, kan jij als haarprofessional als de beste. Maar je skills komen pas echt tot zijn recht wanneer je je klanten dé haartrends van 2024 mag aanmeten. Voor vrouwen zijn dat mermaid waves, maar ook de lob is terug van (nooit) weggeweest. Mannen zijn dit jaar helemaal on [...]
de beste tondeuses en trimmers van 2024

Dé beste tondeuses en trimmers van 2024

Ben jij als professional toe aan een nieuwe tondeuse of trimmer, of ben je het hele jaar door op zoek naar het beste van het beste? In dit blog zetten we tijdloze klassiekers, bijzondere nieuwkomers en de meest in het oog springende tondeuses en trimmers van dit moment op een rij. Want wij snappen als [...]