Wahl Tondeuses: krachtige, professionele tondeuses voor jouw salon

4 minuten leestijd
Wahl Tondeuses - Inspiratie

De geschiedenis van het merk Wahl

De tondeuses van Walh zijn al ruim een eeuw een begrip. In 1919 vroeg Leo J. Wahl patent aan op de door hem ontwikkelde elektrische tondeuse, waarna hij direct begon met produceren. In 1920 waren er al honderden tondeuses uit de fabriek komen rollen. Deze verkocht hij aan kappers door heel Amerika, wat Leo J. Wahl direct marktleider in tondeuses maakte. Rond 1940 breidde Wahl het assortiment uit met onder meer tondeuses met een stillere motor, haardrogers en opzetkammetjes. In 2010 werd Wahl gezien als de officiële internationale marktleider in de productie van producten voor de professionele schoonheids- en kappersbranche, persoonlijke consumentenverzorging en zelfs dierverzorging. De Wahl-producten zijn verkrijgbaar in ruim 200 landen over de hele wereld.

Wat maakt Wahl-tondeuses zo bijzonder?

Zeg je Wahl, dan zeg je absolute topkwaliteit en innovatie. Met een Wahl-tondeuse haal je vakmanschap naar je salon. De tondeuses van Wahl blinken uit in design, maar werken bovenal ontzettend precies. Door zowel professionals als consumenten die in de eigen badkamer graag een tondeuse gebruiken, wordt Wahl gezien als hét merk dat je moet hebben voor een solide, duurzame tondeuse. De tondeuses gaan lang mee, liggen prettig in de hand en zijn niet zwaar. Hierdoor kan je er úren mee werken. Wel zo handig als trimmen en opscheren je vak is.

Welke keuze heb je binnen het Wahl-assortiment?

De eerste keuze die je hebt als je naar het assortiment Wahl-tondeuses kijkt is de keuze voor een cordless (snoerloos) tondeuse of een tondeuse mét snoer. Eén van de cordless tondeuses van Wahl is de Wahl Cordless Legend, met recht de meest legendarische tondeuse van het Amerikaanse merk. Is snoerloos geen big deal voor je? Dan zit je met de Wahl Balding Clipper goed, een tondeuse die is voorzien van een snoer van 2,4 meter. Daarnaast maak je een keuze voor het soort motor (hoe krachtiger, hoe sneller, sterker én stiller), het aantal opzetkammen en natuurlijk het design van de tondeuse. Bij Wahl kan je kiezen uit meer basic designs, maar ook de opvallendere tondeuses vind je in het Wahl-assortiment. Kies vooral wat bij jou en je salon past!

Wahl 5 Star Series

De crème de la crème onder de tondeuses vind je in de Wahl 5 Star Series. Deze reeks tondeuses en trimmers zijn nét even krachtiger, preciezer en stijlvoller dan de producten uit het reguliere Wahl-assortiment. Zo is de Wahl Senior Cordless Tondeuse uit de 5 Star Series een van de krachtigste tondeuses out there en bevat de 5 Star Series een trimmer voor professioneel gebruik: de Wahl Detailer Li Cordless Trimmer. Twijfel je of een Wahl-tondeuse de juiste keuze is voor jouw salon of voor thuisgebruik? Met een tondeuse uit de 5 Star Series wil je nooit meer anders.

Hoe maak je de tondeuses van Wahl schoon?

Het is aan te raden je Wahl-tondeuse na elk gebruik schoon te maken met het meegeleverde onderhoudsborsteltje. Verwijder de haartjes met het borsteltje, zodat je tondeuse na het schoonmaken klaar is voor een volgende scheerbeurt. Maak je tondeuse één keer per week wat grondiger schoon met wat alcohol. Neem een kleine hoeveelheid isopropylalcohol en giet het voorzichtig over de tanden van de tondeuse. Zorg ervoor dat het niet in het elektrische compartiment van de tondeuse komt. Droog af met een zachte handdoek en je tondeuse is weer klaar voor gebruik. Tip: Om jouw tondeuses en trimmers optimaal te onderhouden en de levensduur aanzienlijk te verlengen, gebruik de Wahl Cleaning Spray regelmatig in combinatie met de Wahl Tondeuse Olie en de Wahl Blade Ice 4-in-1 Spray.

Waar koop je Wahl-tondeuses?

Om zeker te zijn van de kwaliteit en authenticiteit van jouw Wahl tools, koop je Wahl-Tondeuses altijd bij een officiële dealer van Wahl. Als een officiële dealer vind je bij Vakkappers een volledig assortiment aan tondeuses en trimmers van Wahl. In onze webshop vind je onder meer cordless tondeuses van Wahl, tondeuses met snoer, trimmers en vele accessoires, waaronder opzetkammetjes, snijmessen en tondeuse-olie. Alles om het beste uit jouw Wahl-tondeuse te halen, en dat scherp geprijsd.

Bekijk ook eens

Bekijk alle posts
Babyliss Pro Blog - Hero

BaByliss Pro: de beste keuze voor professionals en specialisten

Tondeuses, krultangen, stijltangen, föhns, borstels en meer: BaByliss PRO biedt werkelijk álles wat een haarprofessional nodig heeft. Innovatie, creativiteit en functionaliteit voeren de boventoon in het aanbod. In dit artikel gaan we dieper in op dit toonaangevende kappersmerk en highlighten we enkele toppers met bijzondere features. Het merk door de jaren heen BaByliss PRO werd [...]
Jaguar en Tondeo Kappersscharen

Jaguar en Tondeo: wat onderscheidt deze kappersscharen?

Wie aan kwalitatieve kappersscharen denkt, denkt waarschijnlijk al gauw aan de merken Jaguar en Tondeo. Deze twee topmerken worden vaak in één adem genoemd. Niet zo gek: de merken vallen sinds 2013 onder één bedrijf dat beide merken in dezelfde fabriek produceert. Dit maakt dat er wat overeenkomsten zijn tussen Jaguar- en Tondeo-scharen, maar zéker [...]
Moser Tondeuses

Moser tondeuses: kwalitatieve tondeuses in alle prijsklassen

De geschiedenis van het merk Moser Het merk Moser zag het levenslicht in 1946, in het plaatsje St. Georgen in Duitsland. In het begin van de jaren negentig zat het merk zo in de lift dat er een tweede productielocatie in Hongarije bij kwam. Moser staat sinds in de introductie van het merk voor kwalitatieve [...]